yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,7083
EURO
35,4611
ALTIN
2.492,57
BIST
10.913,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Açık
32°C
Yalova
32°C
Açık
Pazartesi Açık
33°C
Salı Hafif Yağmurlu
32°C
Çarşamba Az Bulutlu
31°C
Perşembe Az Bulutlu
30°C

‘HASTANEYE HELİKOPTERLE Mİ GİDECEĞİZ?’

‘HASTANEYE HELİKOPTERLE Mİ GİDECEĞİZ?’
01.03.2024 16:30
0
A+
A-
  • CHP’nin Yalova Belediye Başkan Adayı Mehmet Gürel, basın mensuplarıyla bir araya gelerek, birtakım eleştirilerde bulundu. Gürel, mevcut iktidarın Yalova’ya yeterli yatırım yapmadığına ve kentsel dönüşüm gibi önemli sorunlarda yetersiz kaldığına dikkat çekti.

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

CHP’nin Yalova Belediye Başkan Adayı Mehmet Gürel, Kudu Kafe’de düzenlenen kahvaltı programında basın mensuplarıyla bir araya geldi. Gürel, kentsel dönüşümden Donanma Tesisleri’ne, hastanede yaşanan kaymadan isale hattı projesine kadar birçok konudan bahsederek, mevcut iktidarın bu konuda yetersiz olduğunu söyledi. Gürel şu konu başlıklarına değindi:

‘Donanma Tesisleri atıl vaziyette’

“Bu alan, Türk Silahlı Kuvvetleri Vakfı’ndan belediyemize uzun süreliğine kiralanmış. Çok uzun süredir de atıl durumda. Çevre güvenliğini de tehdit eder vaziyette duruyor. Geçenlerde orada bir video paylaşımı yaptım, daha sonra belediye ekipleri hemen oranın temizliğini yaptı. Bütün zemindeki cam kırıklıklarını topladılar. Sosyal medyada şöyle bir haber duydum; belediye başkanımız Donanma alanını Türk Silahlı Kuvvetleri Vakfı’na tekrar geri verecekmiş. Bu, mevcut belediye yönetiminin beceriksizliğini, yolsuzluğunu, planlama eksikliğini gösteren bir olaydır. Burası, göreve geldikten sonra hemen planladığımız, en yakın zamanda da faaliyete geçirmeyi umduğumuz, tüm Yalova halkının aileleri ile birlikte bir sosyal tesisi olacak. İl Genel Meclisimiz de burayı kiralamak için gündem maddesi yazmış.  Donanma’yı İl Özel İdaresi tarafından kiralanmak üzere gündem maddesi oluşturmaya gayret ediyorlar, seçimlere 1 ay kala. Yangından mal kaçırma. ‘Madem koltuk gidecek, biz de bunu İl Özel İdaresi’ne devretmeye çalışalım. Onlar da düşündükleri şeyleri yapamasınlar mantığıyla yapılan siyasi bir hareket.’ Donanma alanı uzun yıllardır Yalova halkı için kıymetli, kentin en güzel noktasında. Donanma’mıza dokundurmamamız lazım.

‘Orada yaşayanlar insan’

Bağlarbaşı Mahallesi’nde kentsel dönüşüm alanının yapıldığı yerin hemen üstünde, ana cadde yarıldı. Bu bir caddedeki çatlak, minik bir bozulma değil. Cadde yarıldı, bir kısmı aşağı doğru gitti. Yollarda yarıklar, rögar kapağının olduğu yerde 3-4 yaşlarında çocuklar dolaşıyor. İnanamazsınız. Bu bölge önceden de muhteşem güzel bir bölge değildi. Ama şu anda bir savaş alanı orası, arabalar düz yoldan gidemiyor. Belediye buna müdahale etmiş; sağ olsunlar. Ne yapmışlar? Oradaki yarıklar çok gözükmesin diye mıcır dökmüşler. Acil müdahale yapılmış. Orada yaşayanlar insan.

‘Kentsel dönüşüm ofisi açmakla olmuyor’

Bayraktepe Mahallesi’nde daha önceden bin kere söylediğimiz, milletvekilleri getirdiğimiz, halkımıza duyurmaya çalıştığımız bir alanda binalar yamuk duruyor. Bu binaların içinde de çocuklar yaşıyor. Belediye başkanının, benim çocuğum yaşamıyor. Başka insanların çocuğu yaşıyor. Kentsel dönüşüm başlığının bu kadar popüler olduğu süreçte, orayla alakalı bir şey yapılmıyor. Deprem öncelikli bir kentsel dönüşüm projesi var. Oradaki binalar yamuk duruyor. Belediyenin bu konularda, öncelikli mahalle dediğimizde; o yollara girip o yolları sulamaktan ziyade, Bağlarbaşı Mahallesi’nde caddeler yarıldı dediğimizde; yarıklar az görünsün diye mıcır dökmekten ziyade bir şeyler yapmaları lazım. Ciddi bir kentsel dönüşüm master planı yapıp, Yalova’da öncelikli bölgeleri belirleyip, konut rezerv alanlarını oluşturulması lazım. Orada inşaat yapıp ya da yaptırıp, riskli alanlarda oradaki insanların burada evleri yapılırken bu kentsel dönüşümün hayata geçirilmesi lazım. Kentsel dönüşüm demek, Uğur Mumcu İşhanı’nın altına ‘kentsel dönüşüm başlıyor, kentsel dönüşüyoruz’ diye fotoğrafını asıp hiçbir şey yapmamakla olmaz. Orada bir döner salonu açsa para kazanılırdı.

‘Türkiye’ye rezil olduk’

Hastane önündeki kayma 10 cm’den başlayıp 2 metreye kadar çıktı. ‘Genel seçimlere yetiştirelim de açılış yapalım da ne olursa olsun, nasıl yapılırsa yapılsın’ mantığıyla yapılan projelerde bütün Türkiye’ye rezil olduk. Hastanenin etrafı kayıyor. ‘Ama hastane sağlam, merak etmeyin hastane çökmeyecek’ diyorlar. Bir de çöksün hastane. Tam olur yani. Hastaneye ulaşabileceğiniz yollar giderse uçamıyorsunuz. Hastanenin yerinde durması da bir işe yaramıyor. Etrafındaki yollar çökerse helikopterle gitmek zorunda kalırız. Hastanenin önündeki çöküntü dışında, hastanenin arkası da çöküyor. Hastanenin arkasındaki istinat duvarı boş, altından toprak akıyor. Lütfen çok acil bir şeyler yapılsın. O hastane sadece valinin, belediye başkanının gittiği hastane değil; hepimizin gittiği hastane. Yalova halkı olarak hastaneye ulaşabilmek istiyoruz.

‘Asfalt atılıyor, ertesi gün asfalt çöküyor’

İsale hattı projesi sürüyor belli bir zamandır. Büyük bir alt yapı projesi. Burada şöyle garip bir şey oluyor; alt yapı çalışmaları sürüyor, üstüne de yollar yapılıyor. İki gün sonra da yollar çöküyor. Asfalt atılıyor, ertesi gün asfalt çöküyor. Bu yapılanlar sonuçta milletin parası ile yapılıyor. Yani belediye başkanı 200 bin fotoğraf çekiyor ama bunlar bizim paralarımızla ya da gelen kamusal harcamalar. Belediye başkanının cebinden çıkmıyor.

‘İktidarın nasıl nimetlerinden faydalandık ben anlamıyorum’

‘İktidar partisinden belediye başkanının olması, o yörenin iktidar nimetlerinden faydalanması için AK Parti’ye oy vermek lazım ki, yatırımlar buraya gelsin’ diye bir propaganda var. Etrafı çöken devlet hastanesi dışında, böyle bir iktidar nimetinden Yalova’da yaşayan biri olarak şahit olmadım. 4 yıldır mevcut arkadaşımız belediye başkanı, iktidarın nasıl nimetlerinden faydalandık ben anlamıyorum. Yalova’da en önemli sorun kentsel dönüşüm sorunu; bununla ilgili yeteri kadar nasıl faydalandık?”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.