yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,7190
EURO
35,4841
ALTIN
2.500,37
BIST
10.866,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Açık
33°C
Yalova
33°C
Açık
Salı Az Bulutlu
32°C
Çarşamba Az Bulutlu
31°C
Perşembe Az Bulutlu
31°C
Cuma Hafif Yağmurlu
32°C

HALKIN VALİSİ KAYA ARMUTLU’DA

HALKIN VALİSİ KAYA ARMUTLU’DA
12.06.2024 16:42
0
A+
A-

‘YALOVA’NIN HER NOKTASI CENNETTEN BİR PARÇA’

 Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya geçtiğimiz aylarda başladığı ilçe ziyaretlerine bu kez Armutlu’da devam etti. Kaya, göreve başladığı günden itibaren vatandaşların sorunlarını yerinde dinliyor, gerekli notları alarak çözümü noktasında çalışmalarını sürdürüyor..

  • ..”Çeşitli ziyaretler yapmak üzere Armutlu’da hem vatandaşlarımız hem de esnafımız ile bir araya geldik. Buranın hem tarihi güzelliklerini hem de turistlik alanlarını inceleme fırsatımız oldu. Yalova’nın her noktası cennetten bir parça. Armutlumuzda hem doğal güzellikleriyle hem de kendine özgü tarihiyle ziyaretçilerini büyülüyor. Burada bizleri ağırlayan herkese sonsuz teşekkürler, ziyaretlerimiz sıklıkla devam edecek.”

Haber / Zeynep TAŞTAN

Vali Kaya ilk olarak Armutlu Kaymakamlığı’nı ziyaret ederek programına başladı. Kaymakam Yusuf Melikşah Aydın ve personellerden ilçe ile ilgili bilgiler aldı. Ardından Armutlu Belediye Başkanı Cengiz Arslan ile bir araya geldi. Burada Arslan ile Kaya ilçenin sorunlarını görüşerek karşılıklı fikir alışverişinde bulundu.

VALİ KAYA VATANDAŞLARLA BULUŞTU..

Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, Armutlu ziyaretleri kapsamında kamu ziyaretlerinin ardından vatandaşlarla da bir araya geldi. Cumhuriyetimizle yaşıt asırlık çınar Muharrem Diker’i evinde ziyaret eden Kaya, Armutlu’nun 100 yıllık tarihini Diker’den dinledi. Ardından Osman Birkan’ın 2017 yılında ata mirası tarihi ahşap binasını restore ederek hizmete açtığı 8 bin kitap kapasiteli Mustafa Rıza Bey Kütüphanesi’ni gezdi. Şahap Gümüş’ün ise kişisel koleksiyonundan oluşan ‘Anılar ve Hayaller Müzesi’ni ziyaret etti. Burada bulunan kültürümüze ait tarihi eser niteliğinde inceledi. Armutlu Kültür Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’ni ziyaret ederek programını sürdüren Vali Kaya, lezzetli ev yapımı yöresel ürünlerle öğrencilere burs sağlayan kadın girişimcileri kutladı. Son ziyaretini ise Armutlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Uçurtma ve Bilim Şenliğine katılarak noktaladı.

KORUYUCU MADDE İÇERMEYEN YALOVA PEYNİRİ SERİ ÜRETİME GEÇECEK..

Kaya, Armutlu ziyaretlerine Yalova Üniversitesi Armutlu Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojileri’nde devam etti. Burada markalaşma çalışmaları yapılan Yalova’nın coğrafi işaretli ürünü Yalova Kıvırcığı Koyunu ile elde edilen peynir üretimi hakkında bilgiler aldı. Kaya, Yalova Üniversitesi ve MARKA desteğiyle başlayan Yalova’ya özgü peynir üretiminin kırsal kalkınmaya katkı sağlayacağını bildirdi. Vali Kaya, Armutlu’nun 4 köyünden elde edilen sütlerle olgunlaştırılmış inek peynirini markalaşma çalışmalarının ardından seri üretime geçileceğini söyledi.

ARMUTLU’DA PROGRAM DOLU DOLU GEÇTİ..

Program bitiminde konuşan Vali Kaya, Armutlu halkının sorunlarını bildiklerini ve yakından ilgileneceklerini kaydederek şunları söyledi: “Çeşitli ziyaretler yapmak üzere Armutlu’da hem vatandaşlarımız hem de esnafımız ile bir araya geldik. Buranın hem tarihi güzelliklerini hem de turistlik alanlarını inceleme fırsatımız oldu. Yalova’nın her noktası cennetten bir parça. Armutlumuzda hem doğal güzellikleriyle hem de kendine özgü tarihiyle ziyaretçilerini büyülüyor. Burada bizleri ağırlayan herkese sonsuz teşekkürler, ziyaretlerimiz sıklıkla devam edecek.”

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.