yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,6754
EURO
35,1810
ALTIN
2.445,46
BIST
10.396,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Açık
30°C
Yalova
30°C
Açık
Salı Parçalı Bulutlu
31°C
Çarşamba Az Bulutlu
29°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
28°C
Cuma Hafif Yağmurlu
30°C

‘HAKKIM OLANDAN VAZGEÇMEM!’

‘HAKKIM OLANDAN VAZGEÇMEM!’
26.05.2024 14:01
0
A+
A-
  • Halk arasında arboretum olarak bilinen ve Yaşar Okuyan Bulvarı ile Fatih Caddesi arasında kalan Termal yolu kavşağındaki yaklaşık 39 dönümlük arazinin sahibi; Suudi iş adamı Mohammed Al Fozan.
  • Fozan, 11 yıl önce, ‘turizm imarlı’ araziyi satın almış, sözleşme hükümlerine göre, ‘kongre merkezli oteller zinciri’ yatırımı için gereken projelendirmeyi yaparak ve 100 milyon doları aşan finans aktarımını da sağlamıştı.
  • İlerleyen süreçte yatırım askıda kaldı; zira arazi ‘bilinmeyen bir sebeple!!’ yeşil alana çevrildi.
  • İddialara göre; yatırımın engellenmesinde birtakım iş çevrelerinin yönlendirdiği üst düzey bir seçilmiş ile ismi sürekli siyaset ile anılan bir vakıf etkin rol oynadı.
  • Suudi yatırımcı uğradığı haksızlıklar karşısında pes etmiyor. “Bu güzel ülkeyi dava edecek değilim. Türkiye’yi ve Yalova’yı seviyorum” diyen Mohammed Al Fozan, takas tekliflerine kapıyı kapattı.

…………………………….

Kızgın ve öfkeli; ancak bir o kadar da kararlı..

‘HAKKIM OLANDAN VAZGEÇMEM!’

 

Mohammed Al Fozan, HABERCİ’ye konuştu:

‘YA YALOVA YA HİÇ!’ ..“TÜRKİYE’Yİ VE YALOVA’YI SEVİYORUM.”

 

Fozan, 39 dönümlük arazisi için son sözünü söyledi:

‘YA HAKKIM OLAN YATIRIMI YAPARIM YA DA TORUNLARIMA MİRAS BIRAKIRIM!’

 

  • Haber / Zeynep Taştan

Halk arasında ‘arboretum’ olarak bilinen; Yaşar Okuyan Bulvarı, Fatih Caddesi ve Termal Yolu kavşağındaki yaklaşık 39 dönümlük arazinin sahibi Suudi iş adamı Mohammed Al Fozan, geçtiğimiz günlerde Gazetemiz İmtiyaz Sahibi İbrahim Yurdagül ile bir araya geldi. Fozan, HABERCİ’ye doğru ve tarafsız yayınlarından ötürü teşekkür ederken, hem Yalova kamuoyuna hem de HABERCİ aracılığı ile yerel yöneticilere, seçilmişlere ve hükümete önemli mesajlar iletti.

İşte, Suudi iş adamı-yatırımcı Mohammed Al Fozan ile Gazetemiz İmtiyaz Sahibi İbrahim Yurdagül arasındaki ikili görüşmenin ana başlıkları ve önemli detayları..

…………………..

..”Yaklaşık 11 yıl kadar önce oradaki arsaların tapusunu aldım. Tapuları aldığımda imar durumu neydi? Turizm tesisleri yapılacak, Termal sıcak suyu getirilecek, kongre merkezi olacak. AVM ve rezidanslar ile birlikte modern, yüksek bütçeli, uluslararası bir turizm yatırımı gerçekleşecekti. Projelerimiz, görsellerimiz hazırlandı. İlk etapta 100 milyon dolarlık bütçemizi de hazırladık ve beklemeye geçtik. Hatta hatırlayın; yine sizin aracılığınızla (HABERCİ) Yalova kamuoyuna bir mesaj iletmiş ve proje yatırım tutarının 100 milyon dolar ile sınırlı kalmayacağını, limitsiz bir bütçe ayırabileceğimizi, sadece bizim arazimiz için değil, o bölgenin tamamen turizm yatırımlarıyla buluşması noktasında, helikopter pistleri, golf sahaları, marina ve her türlü ilave yatırımın yüklenicisi olmaya da hazır olduğumuzu açıklamıştım. Sonraki süreçte olanlar ise, sizin ve Yalova halkının malumu; üst üste engellemelerle karşılaştık. Bunların detaylarına şimdilik girmeyelim.”

..”Bakın; bugün itibarıyla (21 Mayıs 2024, Salı) Ankara’dan haber bekliyorum. Kısa bir süre önce ülkenizin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile görüştüm. Görüşmeye ülkemin (Suudi Arabistan) Türkiye Büyükelçisi ile Ticaret Bakanı da iştirak etti. Tüm detayları Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da biliyor ve destekliyor.”

..”Yalova’ya verdiğim sözlerin arkasındayım. Şehrinizi ve ülkenizi çok seviyorum. Yaklaşık 15 yıldır bu güzel şehirde ikamet ediyorum. İstesem konuyu uluslararası mahkemelere taşıyabilirdim; yapmadım. Zira; uluslararası anlamda bir güvensizlik ortamı doğsun istemedim. Hükümet zarar görsün istemedim. Ancak şunu da herkes bilsin. Bizim uğradığımız bu haksızlık düzeltilmeden, sadece Suudi yatırımcıdan bahsetmiyorum, hiçbir yabancı yatırımcı Türkiye’de yatırım yapmaz. Zaten Suudi Arabistan yatırımlarını durdurdu, Yalova’daki sorunun çözülmesini bekliyor. Ülkelerin ikili yatırımlarında güven esastır. Güven olmadan hiçbir şey olmaz. İnsanlar yapacağı yatırım güvence altında olmadan yatırım yapmaz. Siyasi oyunlarla tapulu-imarlı arazisi elinden alınan yabancı yatırımcı istese neler yapar, bir düşünün.. Gazetenizde yazdınız; ‘Antalya, Bursa gibi illerden takas teklif edildi’ diye. Doğru, ama eksik. Sadece Antalya, Bursa değil; İstanbul, Ankara’dan da takas teklif edildi. Hepsini reddettim. Zira, benim arazim Yalova’da. Bu şehri seviyorum. Bir sözüm var; o sözün arkasındayım. Ha; olur da verilen sözler yine tutulmazsa, tapulu arazilerimi gerekirse torunlarıma miras bırakırım, ama sözümden dönmem.”

..”Arazinin turizm imarındaki detaylar belli. Gerekirse buradan söylüyorum, sözleşme maddesindeki Termal sıcak suyu şartını iptal edebiliriz. Şehrin yerel yönetimlerini zorda bırakmam. Geri kalan tüm şartları yerine getiririm, ama bana söz verilen Termal kaplıca suyunda diretmem; çok da önemli değil. Çok açık ve net bir kez daha ifade ediyorum; mevcut imar hakkımız dışında herhangi bir şey talep etmiyoruz. Bir ayrıcalık beklemiyoruz; bu bilinsin.”

..”Yalova gerçekten çok güzel bir şehir, insanlarını da seviyorum. Burada güzel dostluklar kurdum. Yaklaşık 15 yıldır bu şehirde ikamet ediyorum. Yalova merkez ve Samanlı’da konutlarım var; dönüşümlü olarak kullanıyorum. Dostlarımı ağırlıyor, sohbetler ediyor, dünya meseleleri üzerine fikir alışverişlerinde bulunuyorum. Böylesine çok sevdiğim bu şehirde şahsıma yapılan kötülükleri de bizzat yaşamış bir insanım. Şehrin gelişiminde, turizm sektöründeki yapılanmasında büyük önem taşıyan yatırımlarımızın kimler, hangi isimler, hangi siyasiler, hatta hangi vakıflar tarafından engellendiğini, neler yaşandığını elbette çok iyi biliyorum. Ancak bu insanların hiçbiri ile polemiğe girecek değilim. Güzel bir sözünüz var; bağcıyı dövmek değil, üzüm yemek.. Öyle değil mi? Olan oldu. Önümüze bakmalıyız. Ankara’dan gelecek haberden sonra yatırımlarımızın başlayacağına inanıyorum, olmazsa da benim değil, güzel ülkenizin ve şehrinizin kaybı olur. Dediğim gibi, gerekirse torunlarıma miras bırakırım, benim için dert değil.”

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.