yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,7525
EURO
35,0851
ALTIN
2.450,67
BIST
10.647,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Açık
29°C
Yalova
29°C
Açık
Cumartesi Açık
30°C
Pazar Açık
31°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
31°C

HABERLEŞME SIFIR!

HABERLEŞME SIFIR!
06.06.2024 18:21
0
A+
A-

Yalova MAGDER Başkanı Sabri Karaçam, tatbikatı değerlendirdi:

‘İLETİŞİMDE YİNE SINIFTA KALDIK!’

  • Senaryo gereği saat 9.30’da merkez üssü Gemlik olan 6.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Ancak, kapsamlı tatbikatta ciddi sorunların önüne geçilemedi.

..”Haberleşme çok kısıtlı, biz bunu telefonla sağlıyoruz fakat olası bir deprem anında haberleşme imkanımız yok denecek kadar düşük seviyede.”

  • Haber- Büşra Gündüz

Afet ve Acil Durumlar Dairesi Başkanlığı (AFAD) koordinasyonunda önceki gün Yalova genelinde kapsamlı bir deprem tatbikatı gerçekleştirildi. Senaryo gereği, saat 9.30’da merkez üssü Gemlik olan 6.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Tatbikat kapsamında ekipler, AFAD koordinasyonunda bölgelere intikal ederek enkaz kaldırma, çadır kurma ve ilkyardım gibi çalışmalara katıldılar. Tatbikatta Yalova Merkez’de 20 ekip (160 kişi), Çiftlikköy’de 5 ekip (40 kişi), Armutlu’da 26 ekip (208 kişi), Çınarcık’ta 4 ekip (32 kişi) ve Termal’de 4 ekip (32 kişi) olmak üzere toplamda 472 kişiden oluşan 59 ekip görev aldı.

‘İletişimde sıkıntılar var’

Yalova MAGDER Başkanı Sabri Karaçam, tatbikata ilişkin açıklamalarda bulundu ve tatbikat esnasında iletişim konusunda sıkıntılar yaşadıklarını ifade etti. Karaçam, “Burası Bahçelievler Mahallesi konteyneri, acil müdahale ekibimizin de konteyneri burada. Yalova merkezde enkaz sayısı çok olduğundan Bahçelievler, Adnan Menderes ve Dere mahallelerinde yoğunlaştık. Biz burada ekiplerin bir kısmını topladık ve buradan sevk ediyoruz. Arkadaşlarımız sanal enkazdan geldiler, ekipmanlar yükleniyor; gerçek enkazda çalışacağız. Enkazların yoğun olduğu bölgelerde çalışmalarımızı tek koldan yürütelim ama olası bir depremde çalışma şeklimiz böyle olmayacak. Yalova’nın her mahallesinde toplamda 8 adet konteynerimiz var. 8 konteynerde ekipler çıkıp kendi mahallesinde çalışacak. Biraz daha bölgesel, hasarlı bölgeler, hasarın ağır olduğu bölgelerde yoğunlaştık. Şu anda bir ekibimiz de Çınarcık’ta çalışmakta. Bu şekilde tatbikatı icra ediyoruz” dedi.

‘Olası depremde büyük problem yaşayacağız’

Koordinasyon ve iletişimin nasıl sağlandığı şeklindeki soruyu yanıtlayan Yalova Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği (MAGDER) Başkanı Sabri Karaçam, “Bize AFAD İl Müdürlüğü’nden gelen mesajla hareket ettik ama haberleşme yine sıfır. Biz bu konuda daha önce çok bağırdık-çağırdık, şu anda kendi telefonumuzda telefon telsizi uygulamasından bir kanal bularak iletişimi kendi aramızda buradan sağlıyoruz. Ama gerçekten haberleşme çok kısıtlı, biz bunu telefonla yapıyoruz fakat olası bir deprem anında haberleşme imkanımız yok. iletişim konusunda sınıfta kaldık” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.