yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
34,0208
EURO
38,0116
ALTIN
2.827,90
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
25°C
Yalova
25°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
24°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
24°C
Pazar Parçalı Bulutlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

GURURUMUZSUN BUSE!

GURURUMUZSUN BUSE!
07.08.2024 14:30
0
A+
A-

“TÜRK KADINININ GÜCÜNÜ BURADA GÖSTERDİM”

BUSE TOSUN ÇAVUŞOĞLU, PARİS 2024 OLİMPİYATLARI’NDA BRONZ MADALYA KAZANDI

  • Milli güreşçi Buse Tosun Çavuşoğlu, Paris 2024 Olimpiyatları’nda kadınlar 68 kilo kategorisinde bronz madalya kazanarak Türkiye’yi gururlandırdı. İlk turda ABD’li Amit Elor’a yenilen Çavuşoğlu, repesaj hakkıyla çıktığı maçlarda Polonyalı Viktorya Choluj ve Kuzey Koreli Sol Gum Pak’ı mağlup ederek bronz madalyanın sahibi oldu..

Buse Tosun Çavuşoğlu, Paris 2024’te kadınlar 68 kilo kategorisinde bronz madalya kazandı. İlk turda ABD’li rakibi Amit Elor’a yenilen milli güreşçi, repesaj hakkıyla Polonyalı rakibini yenerek bronz madalya maçına çıktı. Çavuşoğlu, Kuzey Koreli Sol Gum Pak’ı 4-2 mağlup ederek büyük bir zafer elde etti..

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Milli güreşçi Buse Tosun Çavuşoğlu, Paris 2024 Olimpiyatları’nda kadınlar 68 kilo kategorisinde bronz madalya kazanarak Türkiye’yi gururlandırdı.

İLK ADIMLAR VE TURNUVA SÜRECİ..

Buse Tosun Çavuşoğlu, bir dönem Çiftlikköy Belediyespor’da oynadıktan sonra İBB Spor Kulübü’ne transfer olmuştu. Paris 2024 Olimpiyatları’nda Türkiye’yi temsil eden milli güreşçimiz, kadınlar 68 kilo kategorisinde mindere çıktı. Turnuvanın Champ de Mars Arena’da gerçekleşen mücadelelerinde, Buse Tosun Çavuşoğlu’nun azmi ve yeteneği gözler önüne serildi. İlk turda ABD’li güçlü rakibi Amit Elor ile karşılaşan Çavuşoğlu, bu zorlu mücadeleyi kaybetti. Ancak Elor’un finale yükselmesiyle birlikte, milli güreşçimiz repesaj hakkı kazandı. Repesaj mücadelesinde Polonyalı rakibi Viktorya Choluj’u mağlup eden Buse Tosun Çavuşoğlu, bronz madalya maçında Kuzey Koreli Sol Gum Pak ile karşılaşmaya hak kazandı.

BRONZ MADALYA MAÇI..

Bronz madalya mücadelesinde Buse Tosun Çavuşoğlu, Kuzey Koreli Sol Gum Pak ile karşı karşıya geldi. Maçın ilk dakikalarında rakibini minder dışına taşıyarak 1-0 öne geçen Çavuşoğlu, ilk devreyi önde kapattı. İkinci devreye hızlı başlayan Sol Gum Pak, 2-1 öne geçti. Ancak Buse, maçın son 57 saniyesinde skoru 2-2 yaparak dengeyi sağladı ve son saniyede rakibini 4-2 mağlup ederek bronz madalyanın sahibi oldu.

KARİYERİNDEKİ BAŞARILAR..

Buse Tosun Çavuşoğlu, Paris 2024’te kazandığı bronz madalya ile birlikte, kariyerine eksik olan olimpiyat madalyasını eklemiş oldu. Daha önce Avrupa’da 1 altın, 2 gümüş ve 2 bronz, Dünya Şampiyonalarında ise 1 altın ve 2 bronz madalya kazanan milli güreşçi, bu başarılarıyla Türk güreş tarihine adını altın harflerle yazdırdı.

TÜRKİYE’NİN PARİS’TEKİ BAŞARISI..

Buse Tosun Çavuşoğlu’nun bronz madalyası, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda Türkiye’nin kazandığı üçüncü madalya olarak kayıtlara geçti. Daha önce atıcılık branşında Yusuf Dikeç ve Şevval İlayda Tarhan ikilisi, 10 metre havalı tabanca karışık kategorisinde gümüş madalya kazanmıştı. Ayrıca, okçulukta Mete Gazoz, Muhammed Abdullah Yıldırmış ve Ulaş Berkim Tümer’den oluşan Klasik Yay Erkek Milli Takımı bronz madalya alarak Türkiye’ye madalya kazandırmıştı.

DUYGU DOLU ANLAR VE KUTLAMALAR..

Buse Tosun Çavuşoğlu, bronz madalya maçının ardından duygularını paylaşarak, “Türk kadının gücünü burada gösterdim” dedi. Müsabakanın ardından yaptığı açıklamada, “Madalya kazandığım için çok mutluyum. Türk kadının gücünü burada gösterdim. Son saniyeye kadar mücadele ettim. Gerideydim, son anda mücadeleyi bıraksaydım madalya alamazdım. Şu an boynuma olimpiyat üçüncülüğü madalyası takarak döneceğim” ifadelerini kullandı. Başarıya büyük fedakarlıkların sonucunda ulaştığını belirten milli güreşçi, “Şükürler olsun emeğimizin karşılığını aldık. Türk kadın güreşinin ikinci madalyasını kazandım. Hedefimiz altın madalya. Kadın güreşçilerin bunu getireceğine inanıyorum. Bugün yarışan arkadaşım Evin Demirhan Yavuz, ayak bileğindeki sakatlığı nedeniyle istediği performansı ortaya koyamadı. Onun kadın güreşinin efsanesi olacağına inanıyorum. Zaten ülkeye bir sürü madalya kazandırdı” diye konuştu. Buse Tosun Çavuşoğlu, sevincini annesiyle paylaşarak duygusal anlar yaşadı. Annesine “Senin için çok çalıştım” diyerek, tüm dünyaya azminin ve emeğinin arkasında ailesinin desteğinin olduğunu gösterdi.

RESMİ TEBRİKLER..

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda, “Paris 2024’te bronz madalyanın sahibi olan milli güreşçimiz Buse Tosun Çavuşoğlu’nu yürekten kutluyorum” ifadelerini kullandı. Bakan Bak, Çavuşoğlu’nun başarısının Türkiye’yi gururlandırdığını belirterek, milli sporcuya teşekkür etti. Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya da milli güreşçiyi tebrik edenler arasında yer aldı. Kaya, sosyal medya hesabından yayımladığı mesajda, “Canım Buse, sen sadece Yalova’nın değil tüm kadınların ve Türk sporunun gururusun. Gönülden kutluyorum seni. Aynen dediğin gibi, bronz madalyanın yanına o altın da gelecek bir gün. İçimiz rahat.” ifadelerine yer verdi.

KADIN GÜREŞ MİLLİ TAKIMI TEKNİK DİREKTÖRÜ’NÜN DEĞERLENDİRMESİ..

Kadın Güreş Milli Takımı Teknik Direktörü Efrahim Kahraman, güçlü bir ekip olduklarını belirterek, “Ben hepsiyle gurur duyuyorum. Burada bir altın madalya alarak tarih yazmak istiyoruz. Kaptanımız Yasemin Adar’dan beklenti yüksek. Altın madalya alırsak, büyük bir tarih yazmış oluruz. İnşallah burada İstiklal Marşı’nı hep beraber okuruz” dedi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.