yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
34,2398
EURO
37,6309
ALTIN
2.920,13
BIST
9.109,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Parçalı Bulutlu
30°C
Yalova
30°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Çok Bulutlu
27°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C
Pazartesi Açık
26°C
Salı Parçalı Bulutlu
25°C

‘GENÇLERİMİZİN GELECEĞİ İÇİN YANINDAYIZ’

‘GENÇLERİMİZİN GELECEĞİ İÇİN YANINDAYIZ’
30.09.2024 17:18
0
A+
A-
  • Altınova Belediye Başkanı Yasemin Fazlaca, gençlerin eğitim hayatına katkı sunacak önemli bir projeyi hayata geçirdiklerini açıkladı..

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

MEB müfredatına uygun Destekleme ve Yetiştirme Kursları (DYK) kapsamında hazırlanan online eğitim kartları, lise ve üniversite sınavlarına hazırlanan öğrencilere ulaştırıldı. Başkan Fazlaca, bu projeyle birlikte gençlerin eğitimde fırsat eşitliğine kavuşmalarının amaçlandığını belirtti ve her zaman onların yanında olduklarını vurguladı.

‘GELECEĞİMİZİN TEMİNATI GENÇLERİMİZ İÇİN ÇALIŞIYORUZ’..

Başkan Yasemin Fazlaca, yaptığı açıklamada, gençlerin eğitim sürecinde karşılaştıkları zorlukların farkında olduklarını ve bu zorlukları aşmaları için gereken desteği sağladıklarını söyledi. Özellikle lise ve üniversite sınavlarına hazırlık döneminin öğrenciler ve aileler için stresli geçtiğini belirten Fazlaca, belediye olarak eğitimde fırsat eşitliğini sağlama adına üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirdiklerini ifade etti. Fazlaca açıklamasında şunları kaydetti: “Belediye olarak her zaman gençlerimizin yanında olduk ve onların eğitim hayatlarını desteklemek için birçok projeye imza attık. Şimdi ise, Milli Eğitim Bakanlığı müfredatına uygun olarak hazırladığımız Destekleme ve Yetiştirme Kursları online eğitim kartlarını öğrencilere ulaştırmanın gururunu yaşıyoruz. Bu kartlar, sınavlara hazırlık sürecinde öğrencilerimize büyük kolaylık sağlayacak, onların başarıya ulaşmalarını destekleyecektir.”

FIRSAT EŞİTLİĞİ VE ÜCRETSİZ EĞİTİM KARTLARI..

Altınova Belediyesi, bu proje ile öğrencilerin eğitim sürecinde en güncel kaynaklara erişimini sağlamayı hedefliyor. MEB müfredatına uygun hazırlanan online eğitim kartları, öğrencilerin ders tekrarı yapmalarına, eksik konuları pekiştirmelerine ve sınav pratiği yapmalarına olanak tanıyor. Başkan Fazlaca, bu eğitim kartlarının özellikle maddi imkânları kısıtlı olan öğrencilere ücretsiz olarak dağıtıldığını belirtti ve fırsat eşitliği sağlamanın önemine değindi: “Eğitimde fırsat eşitliği sağlamak için tüm gücümüzle çalışıyoruz. Gençlerimizin, kaynaklara erişimde herhangi bir engelle karşılaşmadan kaliteli bir eğitim almasını istiyoruz. Bu kartlar, her öğrencinin potansiyelini en üst düzeye çıkarması ve sınavlarda başarılı olması için hazırlandı.”

BAŞARIYA GİDEN YOLDA GENÇLERİMİZİN YANINDAYIZ..

Yasemin Fazlaca, gençlerin eğitim hayatındaki başarılarının, toplumun geleceğini şekillendireceğini belirtti. Bu tür projelerle sadece bireysel başarıyı değil, aynı zamanda toplumsal kalkınmayı da hedeflediklerini söyledi. Belediye olarak gençlerin yanında olduklarını ve onların her alanda desteklenmesi gerektiğine inandıklarını vurgulayan Fazlaca, açıklamasını şu sözlerle tamamladı: “Gençlerimizin eğitimde en iyi imkânlara sahip olmalarını sağlamaya devam edeceğiz. Bu sadece bir proje değil, geleceğimize yapılan bir yatırımdır. Eğitime yapılan yatırım, ülkemizin geleceğini şekillendirecek en değerli adımdır. Belediye olarak her zaman gençlerimizin başarıya giden yolda yanlarında olacağız.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.