yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
34,2901
EURO
37,2359
ALTIN
2.987,09
BIST
8.947,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Çok Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C
Salı Çok Bulutlu
21°C

‘GAYRİMENKULLERİ SATIŞA ÇIKARIYORUZ’

‘GAYRİMENKULLERİ SATIŞA ÇIKARIYORUZ’
07.10.2024 18:13
0
A+
A-
  • Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel, Yalova Belediye Meclisi’nde gayrimenkul satışlarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Gürel, bu satışların amacının SGK ve Vergi Dairesi’ne olan borçlardan kurtulmak olduğunu ifade etti.

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Yalova Belediye Meclisi’nin Ekim ayı olağan toplantısında gündeme gelen gayrimenkul satışları için meclisten onay isteyen Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel, Yalova Belediyesi’nin bu adımının mali yükümlülüklerini hafifletmek için atıldığını belirtti. Gürel, “Amacımız SGK ve vergi borçlarımızı sıfırlamak. Bu borçlar, mahalli idareler payımızdan kesiliyor. Nakit akışımızı olumlu hale getirmek için çaba sarf ediyoruz” dedi.

‘GAYRİMENKULLERİ SATIŞA ÇIKARIYORUZ’

Gürel, belediyenin mahalli idareler payının geçen ay 80 milyon TL iken, bu ayın başında 75 milyon TL tahakkuk ettiğini, ancak beklenen gelirin 38 milyon TL civarında olmasının ödemeleri zorlaştırdığını vurguladı. Gürel, “Net maaş giderimiz 60 milyon TL, brütü ise 105 milyon TL. İller Bankası payımız ne kadar düşük olursa, maaşları ödemekte zorlanıyoruz. Bu amaçla elimizdeki gayrimenkuller satışa çıkartıyoruz” şeklinde konuştu.

‘BİZ DE 20 KÜSUR YILDIR BİRİKEN

BORÇLARIMIZDAN KURTULURUZ’

Gürel, satışa çıkarılacak gayrimenkullerin listesini SGK ve Vergi Dairesi’ne sunduklarını, her iki kurumun da meclis kararı talep ettiğini dile getirdi. Gürel, “Gayrimenkullerimizi SGK ve Vergi Dairesi’ne teklif etmemizin ve satışa çıkartmamızın nedeninin SGK ve vergi borçlarımızı sıfırlamak olduğunu halkımızın bilmesi lazım. Önümüzdeki günlerde SGK ve Vergi Dairesi Genel Müdürlükleri kıymet takdir komisyonları vasıtası ile tekliflerimizi değerlendirip bir karara varacak. İnşallah olumlu bir sonuç çıkar ve biz de 20 küsur yıldır biriken borçlarımızdan kurtuluruz” ifadelerini kullandı.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.