yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
33,9875
EURO
37,8340
ALTIN
2.821,35
BIST
9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
27°C
Yalova
27°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
26°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
24°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
25°C
Cuma Hafif Yağmurlu
24°C

FESTİVALE DAVET

FESTİVALE DAVET
31.08.2024 13:45
0
A+
A-

ARONYA VE TIBBİ AROMATİK BİTKİLER FESTİVALİ YALOVA’DA BAŞLIYOR

  •  Aronyayı Türkiye’ye tanıtan Yalova, coşkulu bir festivale ev sahipliği yapmak için hazırlanıyor. Yalova Valiliği, Yalova belediyeleri ve Denizbank ana sponsorluğunda Aronya ve Tıbbi Aromatik Bitkiler Festivali, 6-7 Eylül tarihleri arasında 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşecek.

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

6 Eylül Cuma saat 15.00’da Atatürk Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü’nde Aronya Hasadı ile başlayacak festival, kortej yürüyüşü ile devam edecek. Ardından halk oyunları gösterisi, söyleşi ve stantların gezilmesi ile son bulacak.  Festivalin 2. günü ise 7 Eylül Cumartesi günü devam edecek. Saat 12.00-19.00 arasındaçeşitli atölye çalışmaları yapılacak. 13.00-14.00’da ise Atatürk Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü’nde ‘Üzüm Hasadı’ gerçekleştirilecek. Ardından 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda saat 15.00-17.00 arasında ‘Tıbbi Aromatik- Aronya Yetiştiriciliği ve Destekler’ ile ‘Süper Meyve Aronya ve Sağlık’ konulu söyleşiler yapılacak. Festival 21.30’da düzenlenecek konser ile son bulacak.

Çocuk ve yetişkin atölye çalışmalarında neler var?

6-7 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek festivalde, Tıbbi Aromatik Bitkilerle Tütsü Yapımı, Aronyalı Yoğurt Yapımı, Doğal Malzemelerle Kapı Süsü /İpek Kozadan Aksesuar Yapımı, Çocuk Edebiyat Atölyesi, Kokulu ve Şifalı Sabun Yapımı, Aronyalı Sirke Yapımı ve Bonsai Atölyesi gibi pek çok etkinlik Yalovalılarla buluşacak.

Vali Kaya’dan festivale davet

Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya Yalova’da ilk kez böyle bir festivale ev sahipliği yapıldığını belirterek şunları söyledi: “Aronya Türkiye’ye Yalovamız tarafından tanıtıldı. Markalaştırma çalışmalarımızı festivallerle taçlandırmak için yola çıktık. Bu kapsamda harika bir festival programını sizler için hazırladık. Hazırladığımız festivalde her yaş grubunu da düşündük. Hem gençler hem de çocuklarımız için atölye çalışmalarını ekledik. Yalova’nın marka değeri aronyayı daha fazla kitleye ulaştırmak için bu festivali gelenekselleştirmeyi planlıyoruz. Dolayısıyla da gelecek sene de festivalimiz devam edecek. Şimdiden tüm vatandaşlarımızı 6-7 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek festivalimize davet ediyorum. Unutmayın siz yoksanız, bir eksiğiz.”

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.