yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
33,9762
EURO
37,6709
ALTIN
2.725,36
BIST
9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
26°C
Yalova
26°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Hafif Yağmurlu
28°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Çok Bulutlu
29°C
Çarşamba Yağmurlu
28°C

Fermi Paradoksu ile Drake Denklemi

10.07.2024 16:23
0
A+
A-

Fermi Paradoksunun ve Drake Denkleminin çözümü nedir? Sonuçta bir sürü gezegeni barındıran bir sürü yıldız ve o yıldızları barındıran sayısız galaksi var; ama her nedense henüz bir uzay medeniyetiyle karşılaşmış değiliz. Bizimle iletişim kurmak istemedikleri veya hali hazırda varoldukları ancak devletlerin bunu gizlediği görüşünde olanlar mevcut. Teknolojileri henüz yetersiz diyenler de var. Dünya, gerçekten de çok nadir bir gezegen olabilir. Aynı şekilde dünya nadir bir gezegen olmasa dahi medeniyet kurabilecek bir canlı türünün ortaya çıkma ihtimali çok çok düşük olabilir; ki mesela Yunusların neden medeniyet olmayıp da bizim medeniyet olduğumuz tartışmalarından pek çok yere varılabilir! Veya mesela Troodon adlı dinozorun yokolmasaydı medeniyet kurabileceğine dair düşünceler de mevcut. Hatta bir de Silurian hipotezi adında insan öncesi bir canlı türünün milyonlarca yıl önce dünyada medeniyet kurduğuna dair bir görüş de mevcut. Ama bence en korkutucu çözüm, medeniyetin kendini yok ediyor olduğu görüşüdür. Gerçekten de ciddi bir felaket insanoğlunu tamamen yok etmese bile bizi ilkel tarım ve avcı toplayıcı dönemine geri götürebilir; ki bu hiç de az olmayan bir ihtimaldir, ve hatta bu daha önce insanoğlunun başına gelmiş de olabilir. Bir nükleer savaş veya birbiri ardına gelen salgın hastalıklar; ki tarımı ve hayvancılığı vurabilecek hastalıklar da insanları gıdasız bırakabileceği için oldukça tehlikelidir; böyle bir şeye neden olabilir. Güçlü volkan patlamaları ve göktaşları, hatta hiçbir doğal sebebi olmamasına rağmen ortaya çıkabilecek 1929 krizinden çok daha büyük bir ekonomik kriz dahi böyle bir şeye neden olabilir. Ama Calhoun’un 25. Evrenindeki zihinsel patolojiler belki de böyle bir çözümün en iyi açıklaması olabilir; ki böyle bir şey sadece medeniyeti değil, türün tümünü tümden yok edebilecek bir potansiyele sahiptir.

Ama Fermi Paradoksu ve Drake Denklemi, ortodoks bilimin asla kabul etmeyeceği bambaşka bir yöntemle de açıklanabilir: İlksel çorbayı duymuş muydunuz; bütün canlılığın atası olduğu iddia edilen ve ilginç organik bileşiklerin, katalizörlerin ve ışınların oluşturduğu ilk yapıyı? Olasılık hesaplarına göre böyle bir şeyin ortaya çıkması pratik anlamda imkansız! Ama ortaya çıktı! Hem söyleyin bana; bu şey bir kere çıkabilmişse neden daha çok sefer çıkamasın? Ama ortodoks bilime göre sadece bir kez oldu! Bu alandaki olasılık hesaplarını Ortodoks bilimciler, Darwin’e olan bağlılıkları nedeniyle ısrarla inkar ediyor ve dogmayı kırmayı kabul eden bilimadamları da Hristiyan Fundamentalisti damgasını yiyor! Ortodoks bilim Boltzmann Beynini kabul ediyor ama bunun akıllı tasarım tezlerini desteklediğini asla kabul edemiyorlar!

Dediğim gibi akıllı tasarım çizgisindeki matematikçilerin ortaya koyduğu olasılık hesapları, çok ciddi bir ışık tutsa da ortodoks bilimin Darwinizm’e ve Materyalizm’e bağlılığı nedeniyle ciddi zorluklar yaşanıyor! Bir yazıda gerekli olan Molibden ve Bor katalizörlerin yalnızca Mars toprağında olduğunu okumuştum. Mars’ta bir zamanlar su kütleleri olduğunu ortodoks bilim dahi inkar etmiyor! Fermi Paradoksu, Drake Denklemi, Boltzmann Beyni ve Silurian Hipotezi… Var ya Nasreddin Hocanın ‘Un var, şeker var, yağ var; helva yapsana’ diye bir hikayesi… Dünya üniversiteleri kuşaltılmış durumda ve baskı altında! Bu alan çok sıkı tutuluyor çünkü global plütokrasi meşruiyetini buradan alıyor! Katolik kilisesine karşı mücadele ederek bugüne gelenlerin mirasçıları bugün o günkü engizisyondan daha beter! Farklı fikirler ABD’de dahi sığıntı gibi ve dünyanın geri kalanında ise o kadar bile olamıyor!HalbukiFermi Paradoksu ve Drake Denklemi ile Gözlemlenebilir evrenin ötesinin dahi bizlerin olabileceği bir süreci başlatabiliriz! Maalesef ülkemizde de, her ne kadar genel olarak Darwin’e hoş bakılmıyor olsa da, alternatif bilime karşı müthiş bir kayıtsızlık var! 21. yüzyılın ilk çeyreği bitmek üzere ve şimdiden yabancı dildeki makaleleri Türkçe’ye çevirebilen programlar mevcut; ama kullanmayı düşünen kimse yok tabi! Boltzmann Beyninden de daha nerelere varabiliriz… Mesela; ya Boltzmann beyni doğrudan doğruya bizlersek? Sadece metafizik alanında bile nelerin nelerin kapısı açılabilir… Bir de Silurian hipotezi var! İnsanoğlunun tarihin bir döneminde nüfusunun çok azaldığını ortodoks bilim söylüyor! Dünyadaki en eski takvimlerin hepsi, 365 gün değil 360; yani yanlışta ittifak etmişler; bu nasıl olabilmiş? Bunların da dışında radyometrik tarihlemede inanılmaz sıkıntılar var; üstüne de sözde çok mantıklı sıralanmış olan evrim ve katmanlar bazı noktalarda inanılmaz şaşmış durumda; ki ortaya çıkması istenmeyen daha neler neler var kim bilir… Bir şeyler çok yanlış… Ama dogmaların yıkılması bütün Jengalar ile Kaplaların ve dolayısıyla da bütün Global Plütokrasinin yerle bir olması anlamına gelecektir!

Zihninizi yeni olasılıklara açın! Düşünün ve sorgulayın! Farklı bir dünyadan ve yeni ihtimallerden bahsediyorum size! Şans verin bence! Ama son karar daima sizin olacaktır! Hepimizin hakkında hayırlısı!

İnstagram adresi: @bahatunafikir

mail adresi: xyztu12345@gmail.com

Yazarın Diğer Yazıları
06.04.2023 17:19
09.08.2023 15:50
15.12.2022 17:46
01.02.2024 13:33
08.06.2023 14:38
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.