yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
34,1623
EURO
38,1653
ALTIN
2.914,46
BIST
9.777,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Parçalı Bulutlu
26°C
Yalova
26°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
18°C
Pazartesi Çok Bulutlu
18°C
Salı Çok Bulutlu
21°C
Çarşamba Açık
24°C

ESNAF ENDİŞELİ!

ESNAF ENDİŞELİ!
24.06.2024 18:03
0
A+
A-

YESO BAŞKANI NECATİ ERBUL:

‘KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ BAŞLATIN!’

  • Yalova Esnaf ve Sanatkarlar Odası (YESO) Başkanı Necati Erbul, kent için hayati öneme sahip kentsel dönüşüm konusunu gündeme taşıdı.

Kentsel dönüşümün deprem riskine karşı hazırlıklı olmak ve eski binaların güçlendirilmesi açısından vazgeçilmez olduğunu belirten Erbul, HABERCİ’ye özel açıklamalarda bulundu.

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Yalova Esnaf ve Sanatkarlar Odası (YESO) Başkanı Necati Erbul, kentsel dönüşümün şehir için hayati bir öneme sahip olduğunu vurgulayarak, HABERCİ’ye özel açıklamalarda bulundu. Erbul, özellikle deprem riskine karşı hazırlıklı olmanın ve eski binaların güçlendirilmesinin kaçınılmaz olduğunu dile getirdi. “Arama kurtarma ekibimiz hazır mı?” sorusunu gündeme getiren Erbul, olası bir deprem senaryosunda toplumun ne kadar hazır olduğuna dikkat çekti. Erbul, deprem sonrası acil ihtiyaçların karşılanması için detaylı bir master planının oluşturulması gerektiğini vurguladı.

ESNAF ENDİŞELİ

Esnafın endişelerine de değinen Erbul, kentsel dönüşüm sürecinde maddi sıkıntıların önemli bir engel teşkil ettiğini belirtti. Erbul, kiracı durumunda olan esnafın geleceklerine dair belirsizlikler yaşadığını ve mevcut yapıların depreme dayanıklı olup olmadığı konusunda endişeler taşıdıklarını ifade etti. Erbul, “Çoğu esnafımız kiracı. Akıllarında soru işaretleri var; bu dükkan depreme dayanıklı mı? Kentsel dönüşüm başlayınca bu insanlar hayatlarını nerede ideme ettirecek?” dedi.

‘DEVLET TAŞIN ALTINA ELİNİ KOYMALI’

Özellikle devletin bu süreçte teşvik edici ve destekleyici bir rol üstlenmesi gerektiğini Erbul, “Devlet, kentsel dönüşüm sürecinde maddi olarak taşın altına elini koymalı, vatandaşın yükünü hafifletmeli” şeklinde konuştu.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.