yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,6610
EURO
35,4440
ALTIN
2.506,82
BIST
10.851,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Açık
31°C
Yalova
31°C
Açık
Pazar Açık
32°C
Pazartesi Açık
33°C
Salı Az Bulutlu
33°C
Çarşamba Az Bulutlu
32°C

ENGELLİLER HAFTASI SEMPOZYUMU BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

ENGELLİLER HAFTASI SEMPOZYUMU BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
15.05.2024 16:13
0
A+
A-

SAĞLIK AKADEMİSİ GÜNLERİNDE ENGELLİLER HAFTASI SEMPOZYUMU BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

  • Yalova Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından düzenlenen Sağlık Akademisi Günleri’nin 3. programı 15 Temmuz Konferans Salonunda yapıldı..

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Yalova Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından düzenlenen Sağlık Akademisi Günleri’nin 3. programı, Engelliler Haftası münasebetiyle gerçekleştirilen bir sempozyumla başladı. 15 Temmuz Konferans Salonu’nda gerçekleşen açılış programına akademik ve idari personel ile öğrenciler büyük ilgi gösterdi. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Vefik Arıca ve Yalova İl Sağlık Müdürü Uzman Doktor Osman Karakuş’un moderatörlüğünde gerçekleşen sempozyumda, Engelliler Haftası’nın önemi ve engelli bireylerin sağlık hizmetlerine erişimi üzerine önemli konular ele alındı. Programa konuşmacı olarak katılan Doç. Dr. Abbas Tokyay, Doç. Dr. Fatma Kahraman ve Doç. Dr. Asuman Saltan, engelli bireylerin karşılaştığı zorlukları ve sağlık alanında yapılması gereken iyileştirmeleri detaylı bir şekilde ele aldılar. Konuşmacılar, engelli bireylerin topluma katılımını artırmak ve yaşam kalitelerini iyileştirmek için yapılabilecek çalışmalara dair önemli önerilerde bulundular. Programın sonunda katılımcılar, engellilerin yaşadığı sorunların çözümüne yönelik farkındalığı artırmak ve toplumda engelli hakları konusunda bilinci yükseltmek adına yapılan bu tür etkinliklerin önemine vurgu yaptılar. Sağlık Akademisi Günleri kapsamında gerçekleştirilen bu sempozyum, engelli bireylerin sağlık alanındaki haklarının ve ihtiyaçlarının anlaşılması ve çözüm yollarının tartışılması açısından önemli bir platform sağladı.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.