yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
32°C
Yalova
32°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
29°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
27°C
Cuma Az Bulutlu
30°C
Cumartesi Az Bulutlu
30°C

EKOMAT PROJESİ YALOVA’DA BAŞLAMIŞTI

EKOMAT PROJESİ YALOVA’DA BAŞLAMIŞTI
23.06.2024 13:03
0
A+
A-

DEPOZİTO YÖNETİM SİSTEMİ İÇİN TARİH 1 OCAK 2025 

  • Çevre temizliği açısından yeni projeler gerçekleştiren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafınca düzenlenen sıfır atık projesi kapsamında Depozito İade Sistemi, 1 Ocak 2025 tarihinde devreye girecek..

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Bu çerçevede teneke kutular, plastik şişeler, meyve suyu kapları ve cam şişeler 25 kuruş karşılığında geri alınacak. Sıfır Atık projesi çerçevesinde yer alan Depozito İade Sistemi ile doğayı korumak adına yeni bir adım atılacak. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafınca hayata geçirilecek olan projede; hedef Sıfır Atık olacak. Plastik, teneke, su ve meyve suyu gibi birçok geri dönüştürülebilir malzeme bakkal ve büfe gibi alanlara geri iade edildiği taktirde 25 kuruş ödeme yapılacak.

VATANDAŞIN CÜZDANI TÜRKİYE EMLAK KATILIM BANKASI OLACAK..

Bununla birlikte; Türkiye Emlak Katılım Bankası altyapısı aracılığı ile vatandaşlara e-cüzdan hesapları açılacak. Böylece vatandaşın geri dönüştürdüğü her şişe için 25 kuruş bu hesaplara eklenecek. Vatandaş parayı biriktirdikten sonra bu parayı gönlünce harcayabilecek.

DEPOZİTO İADE SİSTEMİ İÇİN TARİH: 1 OCAK..

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı çatısı altında aktif olan Türkiye Çevre Ajansı’nın, şu an çalışma aşamasında olan Depozito Yönetim Sistemi’nin hayata geçirilmesi için 1 Ocak 2025 tarihini işaret etti. Öncesinde 1 Ocak 2021 yılında hayata geçirilmesi planlanan proje birçok kez sarkmıştı, şimdi ise ilk önce 100 mililitre ve 3 litre arasındaki ambalajlı içeceklerin geri toplanması adına hayata geçirilecek.

SİSTEM 5 BİN NOKTADA HİZMET VERECEK..

2025 senesinde bütün il ve ilçelerde 5 bin noktaya Depozito Yönetim Sistemi koyulacak. Öncelikli olarak belirlenen alanlar ise; millet bahçeleri, alışveriş merkezleri, üniversiteler ve belediyeler gibi insanların yoğun olduğu alanlar olacak. 2025 içerisinde Depozito Yönetim Sistemi’nin birçok alanda da arttırılması planlanıyor.

EKOMAT PROJESİ YALOVA’DA BAŞLAMIŞTI..

BİRCAM Vakfı, GCA ve Park Cam birlikteliği ile Türkiye’de ilk kez hayata geçirilecek olan “EKOMAT” Projesi’nin, pilot şehir olarak seçilen Yalova’da açılışı yapılmıştı. Sürdürülebilirlik temasıyla, cam, plastik ve metal içecek ambalajlarının %100 geri dönüşümünü gerçekleştirebilmek için kurgulanan projede, Yalova ve Çiftlikköy Belediyeleri sınırları içerisindeki 15 noktaya, 30 adet EKOMAT konumlandırılmıştı. EKOMAT projesi, 31 Aralık 2023 tarihi itibariyle Türkiye genelinde sona erdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.