yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
34,2398
EURO
37,6309
ALTIN
2.920,13
BIST
9.109,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
27°C
Yalova
27°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C
Pazartesi Açık
26°C
Salı Parçalı Bulutlu
25°C
Çarşamba Çok Bulutlu
26°C

DÜNYA KÜLTÜRLERİ YALOVA’DA BULUŞTU

DÜNYA KÜLTÜRLERİ YALOVA’DA BULUŞTU
07.07.2024 13:44
0
A+
A-

Yalova’da bu yıl 37.si düzenlenen TUFAG Uluslararası Halk Dansları Festivali, Barış Manço Amfi Tiyatro’da gerçekleştirilen görkemli bir etkinlikle taçlandı..

 

..”Bu yıl 40. yılımızı kutlamanın gururunu yaşıyoruz. 37. kez düzenlediğimiz Altın Karanfil Halk Dansları Yarışması’nda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu festival, sadece Yalova için değil, tüm dünya için bir kültür buluşması oldu. Gelecek yıllarda da bu geleneği sürdürerek daha büyük ve coşkulu etkinliklerle halk danslarını yaşatmaya devam edeceğiz.”

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Yalova’da bu yıl 37.si düzenlenen TUFAG Uluslararası Halk Dansları Festivali, Barış Manço Amfi Tiyatro’da gerçekleştirilen görkemli bir etkinlik ile taçlandı. Festival kapsamında yapılan Altın Karanfil 2024 yarışmasında Uruguay ekibi birinciliği elde etti.

COŞKULU ATMOSFER..

Etkinliğe Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, CHP Yalova Milletvekili Tahsin Becan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ziya Karatekin, CHP İl Başkanı Erdem Doağncı, İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel ve çok sayıda Yalovalı katıldı. TUFAG Başkanı Aydın Altıparmak, gecede yaptığı konuşmada, “40. yılımızı kutladığımız ve bu yıl 37. kez gerçekleştirilen Altın Karanfil Halk Dansları Yarışması’na bizler ve 9 ülkeden gelen 250’ye yakın dansçı bu önemli geceye büyük bir heyecan ve özveri ile hazırlandı” dedi.

URUGUAY BİRİNCİ OLDU..

Yarışmada, Uruguay ekibi birinciliği kazanırken, Bulgaristan ekibi ikinci, Bolivya ekibi ise üçüncü oldu. Kıbrıs ekibi ise seyirci özel ödülünü almaya hak kazandı. İlk kez bu yıl düzenlenen seyirci özel ödülü kategorisi, gösterilerin ardından ekrana yansıtılan QR kod ile seyircilerin 3 dakika içinde beğendikleri ekipleri oylamasıyla belirlendi. Ayrıca, otantik kostüm yarışmasında Makedonya ekibi birinci oldu.

250’YE YAKIN DANSÇI..

TUFAG ekibi, yarışmaların ardından Yalovalılara unutulmaz bir gösteri sergileyerek geceyi taçlandırdı. Festival boyunca Bolivya, Bulgaristan, Gürcistan, Güney Kore, Hindistan, K.K.T.C., Kolombiya, Kuzey Makedonya ve Uruguay’dan yaklaşık 250 dansçı sahne aldı ve izleyicilere kültürel bir şölen sundu. Yalovalılar, farklı ülkelerin halk dansları performanslarını izleme fırsatı buldu ve dansçıların sergilediği yetenekler büyük beğeni topladı.

SEÇKİN JÜRİ ÜYELERİ..

Yarışma, alanında uzman ve saygın jüri üyeleri tarafından değerlendirildi. Kültür Bakanlığı Devlet Sanatçısı Şinasi Pala jüri üyelerine başkanlık ederken; Milli Eğitim Bakanlığı Bakan Danışmanı Prof. Dr. Kamile Akgül, K.K.T.C. Halkoyunları Federasyonu Başkanı Özlem Kadirağa, Milli Eğitim Bakanlığı Kültür Sanat Çalışmaları Halkoyunları Genel Koordinatörü Nurullah Şimşek ve THOF Ulusal Hakemi Mevlüde Eldem, yarışmada jüri üyesi olarak görev aldılar ve ekiplerin performanslarını titizlikle puanladılar.

YALOVA KAĞIDI VERİLDİ..

Festival sonunda tüm katılımcılara Yalova kağıdından yapılmış katılım belgeleri takdim edildi. Yalova’nın kültürel mirasını yansıtan bu özel belgeler, katılımcılar için anlamlı bir hatıra oldu.

‘HALK DANSLARINI YAŞATMAYA DEVAM EDECEĞİZ’..

TUFAG Başkanı Aydın Altıparmak, festivalin sonunda yaptığı açıklamada, “Bu yıl 40. yılımızı kutlamanın gururunu yaşıyoruz. 37. kez düzenlediğimiz Altın Karanfil Halk Dansları Yarışması’nda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu festival, sadece Yalova için değil, tüm dünya için bir kültür buluşması oldu. Gelecek yıllarda da bu geleneği sürdürerek daha büyük ve coşkulu etkinliklerle halk danslarını yaşatmaya devam edeceğiz” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.