yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
34,5424
EURO
36,0063
ALTIN
3.006,41
BIST
9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
9°C
Yalova
9°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Çok Bulutlu
10°C
Pazartesi Çok Bulutlu
10°C
Salı Parçalı Bulutlu
12°C
Çarşamba Açık
14°C

Dondurma üreticilerinin sorunları masaya yatırıldı

Dondurma üreticilerinin sorunları masaya yatırıldı
18.05.2022 17:47
0
A+
A-

 

 

Haber / Esin KAYA

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda ve Yem Şubesi tarafından düzenlenen sektör toplantısına, Gıda ve Yem Şube Müdürü Ahmet Tırnakçı ve dondurma sektörü üreticileri katıldı. Yalova genelindeki dondurma üreticilerinin yoğun katılımıyla gerçekleşen toplantının açılış konuşmasını yapan Şube Müdürü Tırnakçı, Yaklaşan dondurma sezonu öncesi gıdanın, tarımın paydaşı olan siz dondurma üreticilerimizle bir araya gelmekten dolayı mutluyuz. Siz sektör üreticileri başka bir sektörün de müşterisisiniz. Sezonunuzun bol ve bereketli geçmesini temenni ediyorumdedi.

Gıda ve Yem Şube Müdürü Ahmet Tırnakçı’nın konuşmasının ardından Veteriner Hekim Hamza Okutan, Türk Gıda Kodeksi Dondurma Tebliği ile Türk Gıda Kodeksi Yenilebilir Buzlu Ürünler Tebliği hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Veteriner Hekim Gülcan Özer Karakuş ise Gıda Hijyeni Yönetmeliği hakkında üreticilerin dikkat etmesi gereken önemli bilgileri örnekleriyle açıkladı.

Yaz sezonunun başlaması ile birlikte dondurma tüketiminin artması nedeniyle; dondurmanın tekniğine uygun ve hijyenik şekilde üretilmesi, satışa sunulması, insan sağlığına zarar vermeyecek şekilde tüketilmesi, tehlikelerin kontrol altına alınması ve risklerin ortadan kaldırılması için uyulması gereken kurallar ile alınması gereken tedbirlerin gündeme alındığı toplantıda, dondurma üreticilerinin de talepleri dinlendi.

Alo 174 Gıda Şikayet Hattı ile yazılı ve sözlü ihbarları titizlikle değerlendiren İl Müdürlüğü gıda denetim ekipleri, denetimlerini sezon süresince sıklaştıracak.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.