yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,6802
EURO
35,1383
ALTIN
2.455,05
BIST
10.414,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Açık
30°C
Yalova
30°C
Açık
Salı Parçalı Bulutlu
31°C
Çarşamba Az Bulutlu
29°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
28°C
Cuma Hafif Yağmurlu
30°C

DOĞA HARİKASI DİPSİZ GÖL

DOĞA HARİKASI DİPSİZ GÖL
29.06.2024 12:44
0
A+
A-
  • Teşvikiye beldesine yaklaşık 10 kilometre mesafede bulunan Dipsiz Göl, doğa tutkunlarının ilgisini çeken önemli bir doğal destinasyon olarak ön plana çıkıyor.

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Çınarcık ilçesinde, Teşvikiye beldesine yaklaşık 10 kilometre mesafede bulunan Dipsiz Göl, doğa tutkunlarının yeni favori rotası olmaya aday bir doğal güzellik olarak öne çıkıyor. Yolu tamamen asfaltlanmış olan bu bölge, Yalova Orman İşletme Müdürlüğü’ne bağlı Çınarcık Orman İşletme Şefliği sınırları içinde konumlanıyor. Yalova istikametinden gelen ziyaretçiler, Çınarcık üzerinden Teşvikiye’ye doğru ilerleyip, sonrasında Armutlu ve Gemlik’e ulaşarak bu doğal güzelliklere ulaşabilirler. Bursa’dan gelenler ise Hayriye ve Selimiye köyleri üzerinden Delmece yaylası yolunu takip ederek kent ormanına doğru ilerleyebilirler. Kent ormanının 2,5 kilometre uzağında, 530 metre rakımda yer alan büyük Dipsiz Göl ve bu gölden 1,5 kilometre mesafede, 570 metre rakımda bulunan küçük Dipsiz Göl, zengin orman florası ve yaban hayatıyla birlikte, Yedi Göller bölgesini aratmıyor. Bu bölge, doğa meraklıları için keşfedilmeyi bekleyen bir doğa harikası olarak dikkat çekiyor.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.