yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,5476
EURO
35,2053
ALTIN
2.468,42
BIST
10.682,15
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
27°C
Yalova
27°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Parçalı Bulutlu
29°C
Cumartesi Az Bulutlu
31°C
Pazar Az Bulutlu
32°C
Pazartesi Az Bulutlu
32°C

YALOVA, AVRUPA ŞAMPİYONASI’NA EV SAHİPLİĞİ YAPACAK!

YALOVA, AVRUPA ŞAMPİYONASI’NA EV SAHİPLİĞİ YAPACAK!
04.06.2024 13:39
0
A+
A-

 

  • Yalova Belediyesi’nin katkılarıyla 6-9 Haziran 2024 tarihleri arasında 30 ülkeden 64 takım ve 128 sporcunun katılımıyla U22 Plaj Voleybolu Avrupa Şampiyonası gerçekleştirilecek. Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel, böylesi önemli bir organizasyona Yalova olarak ev sahipliği yapmaktan büyük memnuniyet duyduklarını söyledi.

 

Onur ERDİK

Avrupa Voleybol Konfederasyonu’nun (CEV) organizasyonuyla U22 Plaj Voleybolu Avrupa Şampiyonası’na Yalova ev sahipliği yapacak. 6-9 Haziran 2024 tarihleri arasında Tatil Park Plajı’nda gerçekleştirilecek olan müsabakalara 30 ülkeden 64 takım ve 128 sporcu katılacak. U22 Plaj Voleybolu Avrupa Şampiyonası’nın lansmanı geçtiğimiz akşam Maxwell Resort Thermal Hotel’de gerçekleştirildi. Lansmanda Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel, Yalova İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel, Organizatör Gürsel Yeşiltaş, Avrupa Üniversite Sporları Birliği (EUSA) Plaj Voleybolu Teknik Delegesi Anton Fichtinger, Plaj Voleybolu Türkiye Milli Takım Oyuncuları Batuhan Kuru ve Irmak Gökçen ile Otel Sahibi Tolga Ekmekçi konuşmacı olarak yer aldı.

‘Festival havasında bir turnuva olacak’..

Otel Sahibi Tolga Ekmekçi yaptığı konuşmada otel olarak bu tür organizasyonlara destek vereceklerini söyledi. Ekmekçi, “Hem yurt dışından hem yurt içinden hem de değerli Yalovalılarımızın katılımıyla festival havasında geçmesini planladığımız bir organizasyon gerçekleştireceğiz. Maxwell Resort Hotel olarak spor turizmine yönelik bu aktiviteleri her geçen gün biraz daha ileriye taşıyarak Yalova’nın ve Termal İlçe’mizin gelişimine katkı sağlamayı planlamaktayız. İlkini gerçekleştirdiğimiz bu organizasyonla öncelikle Yalova Belediye Başkanımız ve Termal Belediye Başkanımızın bize vermiş olduğu destekleri nedeniyle teşekkür ediyoruz” dedi. EUSA Plaj Voleybolu Teknik Delegesi Anton Fichtinger ise yaptığı konuşmada Yalova’da böyle bir organizasyonun yapılmasından büyük memnuniyet duyduklarını belirterek Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel’e teşekkür etti.

‘Yalova’da bir ilk’..

Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel, Yalova olarak böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan dolayı büyük memnuniyet duyduklarını söyledi. Müsabakaları izlemeye herkesi davet ettiklerini söyleyen Başkan Gürel, “Yalova Belediyesi olarak tabii ki sportif, kültürel her türlü faaliyeti destekleme niyetindeyiz. Bunun özelliği aynı zamanda uluslararası yapıda olması. 38 ülkenin katılımıyla ve Yalova’da ilk defa plaj voleybolu turnuvası olacak. O anlamda da bir ilk. O yüzden ben çok mutluyum. Elimizden gelen desteği vermeye gayret gösteriyoruz. 22 yaş altı kadınlar ve erkekler plaj voleybolu turnuvasına herkesi davet ediyoruz. Umarım çok güzel bir organizasyon olacak. Eksiklerimiz olursa inşallah bunu önümüzdeki yıllarda devamını getirerek tamamlayacağız. Yalova için bence güzel bir adım. Ayrıca Yalova İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel ve Termal Belediye Başkanı Sinan Acar’a katkılarından dolayı da teşekkür ediyorum. Otelimize de ayrıca teşekkür ediyorum, otelimizi misafirlerimize açtılar” ifadelerini kullandı.

‘Katkıda bulunmaya devam edeceğiz’..

İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel de bir konuşma yaparak turnuvanın Yalova’nın turizm vizyonuna yeni bir pencere açacağını söyledi. Soygüzel, “Yalova şehrimiz, Türkiye’mizin turizm şehirleriyle ön plana çıkmaya çalışan şehirlerinden birisi. Biz de bu turizm vizyonunun gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Önümüzdeki günlerde devam edecek olan uluslararası plaj voleybolu turnuvası da Yalova’nın turizm vizyonuna yeni bir pencere açacak. Spor turizmi Yalova’nın öne çıktığı başlıklardan birisi olacak. Böylesine önemli bir organizasyonu ülkemize şehrimize getiren işletmeci dostumuza, organizasyon komitesine ve Avrupa Plaj Voleybolu Federasyonu’na çok teşekkür ediyorum. Burada hem Yalova Belediye’miz hem Yalova İl Özel İdare’miz hem de Termal Belediye’miz üçlü bir işbirliği anlayışıyla bu çalışmaya destek olduk. Bundan sonra da benzer çalışmalara elimizden geldiğince katkıda bulunmaya devam edeceğiz” dedi.

‘Elimizden geleni yapacağız’..

Plaj Voleybolu Milli Takım Oyuncularından Batuhan Kuru ise, “6 senedir plaj voleybolu yapıyorum. Çoğu müsabakalarda yer aldım. Yalova Belediye Başkanımız Mehmet Gürel’e bu organizasyona destekleri nedeniyle teşekkür ediyoruz. Bizler de elimizden gelenin en iyisini yapacağız” diye konuştu. Milli Takım Oyuncusu Irmak Gökçen de kısa bir konuşma yaparak, “Bu organizasyonda emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz. Bir turnuvaya, Avrupa Şampiyonasına ev sahipliği yapmak gerçekten heyecan verici” dedi.

4 sahada oynanacak..

Organizatör Gürsel Yeşiltaş da organizasyonla ilgili teknik bilgiler paylaştı. Yeşiltaş, “Bizlere destek veren herkese teşekkür ediyorum. 32 bayan ve 32 erkek takım ile başlayacak turnuvamız. Maçlarımız Perşembe saat 9.00 itibariyle başlayacak. Pazar günü final maçlarıyla son bulacak. Toplamda her iki branşta 144 maç oynanacak. Bu da Perşembe’den Pazar’a kadar durmaksızın 4 sahada maçlar yapılacak. Yurt dışından çok sayıda hakem ve delegasyonumuz var. Güzel bir turnuva olacak. İlk defa burada olmasından dolayı biraz daha işimiz zor gibi ama tüm zorlukların üstesinden geleceğiz. Güzel bir ekibimiz var. Sporcularımızla da büyük bir başarı yakalamak istiyoruz. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz” açıklamasında bulundu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.