
TEMA Vakfı İl Temsilcisi Arzu Demir:
‘YALOVA’DA ANIT ÇINARIN KESİLMESİNE DERİN ÜZÜNTÜ DUYUYORUZ’
TEMA Vakfı Yalova İl Temsilcisi Arzu Demir, Yalova’daki Karaca Kafe içerisinde bulunan tescilli anıt çınar ağacının kesilmesine ilişkin bir açıklama yaptı.
- TEMA Vakfı Yalova İl Temsilcisi Arzu Demir, Karaca Kafe’deki tescilli anıt çınarın kesilmesine tepki göstererek, “Bu topraklarda kök salan her anıt ağacın korunması hepimizin sorumluluğudur” dedi.
Haber / Zeynep TAŞTAN
Demir açıklamasında şunları söyledi: “Ağaç sevgisini bir yaşam felsefesi haline getiren Kurucu Onursal Başkanımız merhum Hayrettin Karaca’nın soyadını taşıyan Karaca Kafe içerisindeki tescilli anıt çınar ağacının kesilmesine derin bir üzüntü duyuyoruz. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, değil bir ağacın, bir dalının dahi kesilmemesi için köşkün kaydırılmasını emrettiği, ‘Yürüyen Köşk’ gibi ders niteliğinde bir örneğe sahip olan Yalova’da böylesine değerli bir doğa mirasının yok edilmesi hepimizin ortak kaybıdır.”
‘HEPİMİZİN SORUMLULUĞU’..
Anıt ağaçlar, geçmişle bugünü birbirine bağlayan canlı tanıklardır. Onlar, kişilere değil tüm topluma ait olan, bir kentin kültürünün, tarihinin ve hafızasının yaşayan parçalarıdır. Bu topraklarda kök salan her anıt ağacın korunması, hepimizin sorumluluğudur. TEMA Vakfı olarak tüm kurumları, koruma statüsü altındaki ağaçları daha sıkı korumaya yönelik tedbirler almaya ve anıt ağaçlara zarar verenler hakkında yasal gereklilikleri yerine getirmeye davet ediyoruz.” TEMA Vakfı Yalova İl Temsilcisi Arzu Demir, açıklamasını “Bu olay yalnızca bir ağacın kesilmesi değil, doğayla ve geçmişle kurduğumuz bağın zedelenmesidir. Herkesin bu konuda duyarlı davranmasını bekliyoruz” sözleriyle tamamladı.

