yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
34,2416
EURO
37,2229
ALTIN
2.989,87
BIST
8.861,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Çok Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C
Salı Çok Bulutlu
21°C

ÇOCUK FESTİVALİ YAPALIM

15.10.2024 15:13
0
A+
A-

Yazılarımdan sonra ardı ardına müjdeler aldık. Sayın Valimizin yeni kültür merkezi yapılacağını açıklaması ve İl Kültür ve Turizm Müdürümüzün yayınladığı konser, tiyatro ve söyleşilerle dolu etkinlik programını okuyunca ‘oh be’ dedim.

Telefon ve sosyal medya kullanımı artık bebeklik yaşına düşen canım memleketim, yazarlarla buluşsun istiyorum.

Tiktokdaki saçma mini videolara bakacağına gerçek tiyatro izlesin, o heyecanı hissetsin istiyorum. Sergiler olsun, Yalova’nın güzel çocuklarının yetenekleri herkese ulaşılsın istiyorum.

Gençler gönüllerince eğlensin, çocuklarımız öğrensin, ailelerimiz eski günleri yad etsin istiyorum. Küfür olmadan gülmeyi öğrensinler!

Ya da video çekerek kolay yoldan zengin olmayı değil, üreterek o hazzı yaşayarak hatta takdir edilecekleri, alkışlanacakları sahneleri olsun istiyorum.

Geçen hafta bir toplantıda henüz minibüse bile binmemiş ve şehir merkezini görmemiş öğrencilerim var diyen bir öğretmenimizin sesi olalım istiyorum.

Yalova’da geniş katılımlı Çocuk Festivali yapılsın istiyorum. İlçelerimizdeki çocuklarımıza da ulaşalım istiyorum.

İçlerindeki yetenekleri çıkartıp, parlatalım ve cevhere dönüştürelim istiyorum.

Çocuklarımız için tiyatro, etkinlik, kütüphane demişken beni çok rahatsız eden bir konuda yazmak istiyorum.

Yalova’mızın aslında çok güzel bir Çocuk Tiyatrosu binası var. Yeri harika, dış cephe dikkat çekici, konum olarak muhteşem ama içi havasız ve kış aylarında buz gibi oluyor.

Asıl önemlisi faaliyet olarak maalesef pasif durumda duruyor.

Çocuklarımızı tiyatroya çekmeliyiz, konser programları gibi gösterileri daha da artırmalıyız diye düşünüyorum.

Çocuk tiyatrosunun yeri ve konumu güzel demişken Vatandaş Ayla olarak bir hatırlatma yapacağım. Tiyatronun hemen yanında faaliyete başlayan Nüfus Müdürlüğü’müze mutlaka uğrayın ve ehliyet ve kimliklerinizi yenileyin. Son gün curcunasına sakın bırakamayın!

Neyse efendim; mevzu çocuklarımız, çocuklarımıza örnek olalım, onları yönlendirelim, onore edelim, parlatalım ve telefon dışındaki gerçek dünyayı gösterelim istiyorum.

Yalova kültür şehri olarak, gençler için harika bir şehir olarak anılsın istiyorum. Yani çok şey istemiyorum. Çocuklarımız bizim geleceğimiz! Bunu aklımızdan çıkartmayalım istiyorum.

Gülümseyerek ve huzur dolarak gezdiğiniz bir şehir hiçte zor değil!

Mutlu günleriniz olsun inşallah…

Sevgiyle kalın!

Yazarın Diğer Yazıları
30.09.2024 16:03
23.09.2024 15:08
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.