yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,7262
EURO
35,5113
ALTIN
2.497,32
BIST
10.850,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Açık
33°C
Yalova
33°C
Açık
Salı Hafif Yağmurlu
31°C
Çarşamba Az Bulutlu
31°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
31°C
Cuma Az Bulutlu
32°C

ÇINARCIK’TA TUFAG RÜZGARI

ÇINARCIK’TA TUFAG RÜZGARI
05.07.2024 16:43
0
A+
A-

Çınarcık, dünya çapında bir kültürel şölene ev sahipliği yaptı.

  • Türkiye Uluslararası Folklor Araştırmaları Derneği (TUFAG) tarafından düzenlenen 37. Uluslararası Halk Dansları Festivali, Cumhuriyet Meydanı’nda büyük bir coşkuyla kutlandı.

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Türkiye Uluslararası Folklor Araştırmaları Derneği (TUFAG) tarafından düzenlenen 37. Uluslararası Halk Dansları Festivali, Çınarcık’ta renkli görüntülere sahne oldu. Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen festivalin Çınarcık Gecesi etkinliği, yerel halkın büyük ilgisiyle karşılandı. Gecede, dünyanın dört bir yanından gelen dans ekipleri seyircilere unutulmaz anlar yaşattı. Bolivya, Bulgaristan, Gürcistan, Güney Kore, Hindistan, KKTC, Kolombiya, Kuzey Makedonya ve Uruguay’dan katılan gruplar, geleneksel kıyafetleri ve enerjik performanslarıyla izleyicileri büyüledi. Festival kapsamında düzenlenen etkinlikler, Çınarcıklıların yanı sıra çevre ilçelerden ve şehir dışından gelen dans severler tarafından da ilgiyle takip edildi. Katılımcılar, farklı kültürlerin danslarıyla hem eğlenceli vakit geçirdi hem de kültürel bir şölenin parçası olmanın keyfini yaşadı. Etkinlik, geleneksel halk danslarının yaşatılması ve kültürel mirasın korunması adına önemli bir platform olarak değerlendirildi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.