yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
34,0513
EURO
37,9219
ALTIN
2.802,03
BIST
9.774,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
25°C
Yalova
25°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Hafif Yağmurlu
25°C
Cuma Yağmurlu
24°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
24°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C

ÇINARCIK’TA KANALİZASYON SORUNU BÜYÜYOR

ÇINARCIK’TA KANALİZASYON SORUNU BÜYÜYOR
02.08.2024 17:34
0
A+
A-

DAHA NEYİ BEKLİYORSUNUZ? HALK SAĞLIĞI TEHLİKEDE!

  • Çınarcık’ta 5-6 yıldır devam eden kanalizasyon sorunu, bu yaz doruk noktasına ulaştı. Çınarcık Balıkçılar Kooperatifi Başkanı Mehmet Temel Koç, denizin renginin sarardığını, balıkçıların mikrop kaptığını ve bölge halkının sağlığının tehdit altında olduğunu belirtti.

Çınarcık’ın kanalizasyon sorunu, Marmara Denizi’ni kirletiyor. Çınarcık Balıkçılar Kooperatifi Başkanı Mehmet Temel Koç, altyapı sorunlarının çözülmesi gerektiğini belirterek yetkililere acil müdahale çağrısında bulundu.

Haber / Zeynep TAŞTAN

Çınarcık Balıkçılar Kooperatifi Başkanı Mehmet Temel Koç, Çınarcık’ta uzun süredir devam eden kanalizasyon sorununa dikkat çekerek, bu durumun hem insan sağlığını tehdit ettiğini hem de Marmara Denizi’ni kirlettiğini belirtti. Özellikle son yıllarda artan şikayetler ve çevre kirliliği, bölge halkını tedirgin etmeye devam ediyor.

5-6 YILDIR SÜREGELEN SORUN..

Mehmet Temel Koç, sorunun 5-6 yıldır devam ettiğini ve bu yaz özellikle kanalizasyon borusundan aşırı derecede atık geldiğini vurguladı. “Arkadaşlar yaklaşık 1 ay önce imza topladılar. İlgili yerlere toplanan imzalar teslim edildi. 2-3 gün önce bir video paylaştılar. Video paylaşıldıktan sonra Çevre Müdürlüğü’nden ekipler geldi. Ancak motorların çalışmadığı söylendi. Bazen akıyor, bazen de akmıyor. Bu kanalizasyondan dolayı denizin rengi sarardı” dedi. Koç, yetkililerin bu duruma duyarsız kalmaması gerektiğini belirterek, acil çözüm talep etti.

‘HAT DEĞİŞMELİ’..

Kanalizasyon hattının değişmesi gerektiğini belirten Koç, “Bu akan su bildiğimiz kanalizasyon suyu. Bu kanalizasyon hattının değişmesi gerekiyor. Marmara’nın incisi Çınarcık’a bu yakışmıyor” dedi.

‘BALIKÇILAR MİKROP KAPIYOR’..

Koç, balıkçıların bu durumdan ciddi şekilde etkilendiğini ve insan sağlığı için acil önlem alınması gerektiğini dile getirdi. Koç, “Balıkçı arkadaşlarımız mikrop kaptıkları için hasta oluyorlar. Buradaki balıkçı arkadaşlarımız sıkıntılı durumdalar. En başta insan sağlığı için önlem alınması gerekiyor” dedi.

‘DENİZ KİRLENİYOR’..

Marmara’nın incisi olarak bilinen Çınarcık, kanalizasyon sorunu nedeniyle ciddi bir çevre kirliliği ile karşı karşıya. “Marmara’nın İncisi denilen ilçeye bu yakışmıyor. Burada her yıl bu felaketi çekiyoruz. Bütün kanalizasyonlar denize akıyor. Burada bir önlem alınmıyor. Çocuklar, hayvanlar denize giriyor ve kokusu çok kötü. Bu gerçekten büyük bir sorun” diyen Koç, deniz kirliliğinin boyutlarına dikkat çekti.

BÖLGE HALKI KOKUDAN RAHATSIZ..

Bölge halkı, kanalizasyon sorununa çözüm bulunması için defalarca imza kampanyaları düzenledi ve yetkililere çağrıda bulundu. Ancak, sorunun hala çözülmemiş olması, halkın tepkisini arttırdı. “Çocuklarımız denize giremiyor, hayvanlarımız bile bu kirlilikten etkileniyor. Çınarcık için acil bir çözüm gerekiyor” şeklinde konuşan vatandaşlar, yetkililerin bir an önce harekete geçmesini bekliyor.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.