yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
34,0030
EURO
37,8554
ALTIN
2.820,23
BIST
9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
27°C
Yalova
27°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
26°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
24°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
25°C
Cuma Hafif Yağmurlu
24°C

ÇİFTLİKKÖY BELEDİYESİ’NDE HER BİRİME AFET ÇANTASI

ÇİFTLİKKÖY BELEDİYESİ’NDE HER BİRİME AFET ÇANTASI
21.08.2024 16:11
0
A+
A-
  • Marmara Bölgesi’nde yaşanabilecek olası büyük depreme hazırlık amacıyla bir dizi uygulamayı devreye alan Çiftlikköy Belediyesi’nde her birime, içinde 23 kalem malzemenin yer aldığı afet çantaları dağıtıldı.

Haber \ Esin KAYA

Afet çantasının acil durumlarda kullanılmak üzere hazırlanan ve içinde temel ihtiyaç malzemelerini barındıran bir çanta olduğunu dile getiren Çiftlikköy Belediyesi Afet İşleri Müdürü Süleyman Çark,  “Olası afet durumlarında ama daha çok beklenen Marmara depremi dolayısıyla deprem çantalarının bulundurulması önem taşıyor. Afet çantamızın içinde deprem sonrasında bulunulan noktada hayatta kalma şansını artırmak amacıyla yiyecek, su, battaniye, el feneri, ilk yardım malzemeleri gibi hayati öneme sahip eşyalar bulunuyor. İçindeki temel ihtiyaç malzemeleriyle birlikte tüm belediye binalarımızda birimlere ve belediye sosyal tesislerimize dağıtımını yaptık” diye bilgi verdi.

‘ AFET HAZIRLIĞINDA YEREL KAPASİTEMİZİ ARTTIRIYORUZ’

Çiftlikköy Belediyesi’nin afet öncesi hazırlık konusunda ciddi bir yaklaşım sergilediğini ifade eden Çiftlikköy Belediye Başkanı Adil Yele de, “Belediyemiz bünyesinde kurulan Afet İşleri Müdürlüğümüz var. İlçemizde belirlenen 17 toplanma alanında içinde 123 parça ekipmanın da bulunduğu 17 adet afet konteynırımızı yerlerine yerleştirdik. Toplanma alanlarımızda su ve temel ihtiyaçlarla ilgili altyapı çalışmalarımız var. Belediyemizde görev yapan personellerimiz, alanında uzman isimlerin verdiği seminerlere katıldı. İtfaiyemizin tam donanımlı modern müdahale araçları ve deneyimli itfaiye ekibimiz her daim göreve hazır olduğunu K.Maraş ve Hatay depremlerinde de yerinde müdahaleleriyle canlar kurtararak gösterdi.  Yine itfaiyemizin kızıl ötesi görüşlü canlı tarama cihazları, ayrıca belki de bölgemizde hiçbir belediyede bulunmayan, afet durumları için özel üretilmiş gece görüşlü drone desteğiyle, hem donanım hem lojistik, hem de insan gücü ve farkındalık anlamında afet hazırlıklarında yerel kapasitemizi en üst düzeye çıkarmak amacıyla hazırlıklarımızı gerçekleştiriyoruz. Afet çantası da, bu anlamda basit gibi görünen ama hayati önem taşıyan konulardan birisiydi. Afete hazırlık konusunda farklı çalışmalar yapmaya da devam edeceğiz” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.