
Ocak ayına yoğun ve kapsamlı sosyal destek çalışmalarıyla başlayan Çiftlikköy Belediyesi, eğitimden sağlığa, gıdadan psikolojik desteğe kadar pek çok alanda vatandaşların yanında olmaya devam etti.
Haber Merkezi
Sosyal destek çalışmalarında Ocak ayına hızlı bir giriş yapan Çiftlikköy Belediyesi Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ekipleri, eğitimden sağlığa, gıdadan psikolojik desteğe kadar pek çok alanda vatandaşlara hizmet sunmaya devam etti.
‘SOSYAL BELEDİYECİLİĞİ RAKAMLARLA DEĞİL, HAYATLARA DOKUNMAKLA ÖLÇÜYORUZ’
Çalışmalarda toplumun her kesimine dokunmayı hedeflediklerini dile getiren Çiftlikköy Belediye Başkanı Adil Yele, “Ekiplerimiz, yeni doğan bebeklerden eğitim hayatını sürdüren öğrencilere, sağlık desteğine ihtiyaç duyan vatandaşlardan zor günlerinde yalnız bırakılmayan ailelere kadar geniş bir yelpazede yürütülen çalışmalarla, ilçede yüzlerce haneye umut oluyor. Biz sosyal belediyeciliği rakamlarla değil, hayatlara dokunabilmekle ölçüyoruz. Bir bebeğin ilk gününde, bir öğrencinin hayalinde, zor zamanlardan geçen bir ailemizin yanında olmak bizim en temel sorumluluğumuz. Bu anlayışla vatandaşlarımızla buluşmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
KAYA, OCAK AYI ÇALIŞMALARINI AKTARDI
Belediye Sosyal Hizmetler Müdürü Emel Kaya da, Ocak ayı içinde yapılan sosyal destek çalışmalarını aktararak, “Ailelere gerçekleştirilen hayırlı olsun ziyaretleri kapsamında 31 aileye yenidoğan paketi ulaştırılırken, psikolojik destek ihtiyacı bulunan 68 vatandaşa uzman psikologlar eşliğinde destek sağladık. Kış aylarının kendini hissettirdiği bu süreçte, ihtiyaç sahibi vatandaşların sofralarını ısıtmak amacıyla Ocak ayı boyunca 1817 öğün sıcak yemek dağıtımı yaptık. Sağlık alanında yürütülen desteklerde ise tedavi süreçlerine katkı sunmak amacıyla 5 vatandaşa hasta yatağı temin edilirken, süreklilik gerektiren bakım ihtiyacı bulunan 2 vatandaşa hasta bezi desteği sağlandı. Günlük yaşamı kolaylaştıran hizmetler kapsamında 2 vatandaşa engelli sandalyesi teslim edildi” diye bilgi verdi. Sosyal destekler kapsamında 59 haneye gıda kolisi ulaştırdıklarını kaydeden Kaya, 61 adet kıyafet desteği verildiğini, ikinci el eşya desteğiyle de 5 haneye ulaşıldığını aktardı. Yılın ilk ayında 19 Çiftlikköy sakinine evde kuaför hizmeti sunulurken, eğitim hayatı devam eden 38 öğrenciye burs desteği sağlandı, 4 öğrencinin kırtasiye ihtiyaçları karşılandı. Zor zamanlarda dayanışmayı büyüten Çiftlikköy Belediyesi ekipleri, cenaze süreçlerinde de ailelerin yanında yer alarak 3550’şer adet pide ve ayran ikramında bulundu.

