yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
27°C
Yalova
27°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Parçalı Bulutlu
30°C
Cumartesi Açık
31°C
Pazar Az Bulutlu
32°C
Pazartesi Az Bulutlu
32°C

ÇİFTLİKKÖY AFETE HAZIR!

ÇİFTLİKKÖY AFETE HAZIR!
02.07.2024 15:07
0
A+
A-

‘İDARECİLER OLARAK, DEPREME KENTİMİZİ HAZIRLAMAKLA MÜKELLEFİZ’

  • Çiftlikköy Belediyesi, ilçedeki 6 mahallede toplam 17 toplanma alanında bulunan 17 adet afet konteynırını hizmete soktu.

Çiftlikköy Belediye Başkanı Adil Yele, içinde olası bir afet anında ani müdahalede kullanılacak malzemelerin yer aldığı konteynırlarla afete hazır bir Çiftlikköy oluşturmak istediklerini söyledi.

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Çiftlikköy Belediyesi, başta deprem olmak üzere çeşitli afetlere karşı hazırlıklı olmak adına yürütülen “Afete Hazır Bir Çiftlikköy” projesini sürdürüyor. Proje kapsamında ilçedeki 6 mahallede 17 adet toplanma alanı, 2 adet geçici ve 1 adet barınma alanı belirlendi. Belirlenen bölgelere ise toplamda 17 adet afet konteynırı yerleştirildi. Olası bir afet anında ilk müdahaleyi yapacak ekiplerin ihtiyaç duyacağı tüm malzemelerin yer aldığı konteynırları tanıtan Belediye Başkanı Adil Yele, “Konteynırlarımız içinde 27 farklı malzeme çeşidinden 123 malzeme bulunuyor. Konteynırlarımız 6 kişilik bir kurtarma ekibinin ihtiyaç duyacağı tüm acil malzemeleri içeriyor” diye konuştu.

‘İdareciler olarak, depreme kentimizi hazırlamakla mükellefiz’

Belediyenin Afet İşleri Müdürlüğü bünyesinde yürüttükleri çalışmayla amaçlarının afete hazır bir Çiftlikköy ortaya koymak olduğunu dile getiren Başkan Yele, şunları kaydetti: “Maalesef bölgemiz bir deprem bölgesi. Her ne kadar istemesek de bölgemizde bir deprem gerçeği var. Biz idareciler olarak, bu depreme kentimizi hazırlamakla mükellefiz. Bu amaçla sıkı bir çalışma yürütüyoruz. Afet anında hızlı ve etkili bir müdahale için gerekli tüm adımları atıyoruz. Afet konteynırlarımızı belediye bünyemizde ürettik. İçinde her türlü malzemeyi de bulunduruyoruz. Ayrıca bunun yanında 6 mahalledeki toplanma alanlarımızı belirledik. Bunun yanında bu toplanma alanlarındaki tuvalet, duş gibi ihtiyaçları da hizmete sunacak kapasitedeyiz.”

“İnşallah bu hazırlıklarımızı hiçbir zaman kullanmak zorunda kalmayız” diyen Başkan Yele, 17 adet konteynırın toplanma alanlarına yerleştirme işlemlerinin sürdüğünü iletti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.