yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
33,9762
EURO
37,6709
ALTIN
2.725,36
BIST
9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
26°C
Yalova
26°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Hafif Yağmurlu
28°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Çok Bulutlu
28°C
Çarşamba Yağmurlu
29°C

BÜYÜKGÜMÜŞ ABD’DE

BÜYÜKGÜMÜŞ ABD’DE
09.07.2024 14:36
0
A+
A-

Amerika Birleşik Devletleri’nde NATO Parlamento Başkanları Zirvesi dolayısıyla bulunan Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş ve beraberindeki heyet, Washington’da önemli temaslarda bulundu..

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Heyet, Amerika Diyanet Merkezini ziyaret ederek Türk toplumunun Amerika’daki temsilcileriyle bir araya geldi ve Türk-Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi (TASC) tarafından düzenlenen bir programa katıldı. Ziyaret sırasında TBMM Başkanı Sn. Numan Kurtulmuş, Türk toplumu temsilcileri ile buluşarak TASC’ın faaliyetleri hakkında bilgi aldı. Bu buluşma, Amerika’da yaşayan Türk toplumu için önemli bir destek ve moral kaynağı oldu. Heyet, Amerika Diyanet Merkezinde ABD’deki Müslüman toplumunun temsilcileriyle de bir araya geldi. Bu ziyaret, dinî ve kültürel bağların güçlendirilmesi açısından büyük önem taşıdı. Daha sonra heyet, Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Sayın Sedat Önal’ı ziyaret etti. Büyükelçi Önal, elçiliğin çalışmaları hakkında kapsamlı bilgi vererek, Amerika’da yaşayan Türk vatandaşlarına yönelik hizmetlerini anlattı. TBMM Başkanı Sn. Numan Kurtulmuş, Büyükelçi Önal’a misafirperverliği ve verdiği değerli bilgiler için teşekkür etti.

BÜYÜKGÜMÜŞ’TEN DESTEK..

Bu önemli ziyaretlere, Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş de katılarak destek verdi. Ahmet Büyükgümüş, ziyaretlerle ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: “ABD’de yaşayan Türk toplumuyla bir araya gelmek ve onların sorunlarını, taleplerini dinlemek bizim için çok kıymetli. TASC’ın yürüttüğü faaliyetleri yerinde görmek, Türk-Amerikan ilişkilerinin güçlenmesi adına önemli bir adımdı. Ayrıca, Amerika Diyanet Merkezinde Müslüman toplumunun temsilcileriyle buluşmamız, kültürel ve dini bağlarımızın ne kadar güçlü olduğunu bir kez daha gösterdi. Büyükelçimiz Sayın Sedat Önal’ın çalışmalarını da yakından görme fırsatı bulduk. Türk vatandaşlarımızın yanında olmaya ve onlara destek vermeye devam edeceğiz.”

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.