yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
34,2404
EURO
37,2364
ALTIN
2.989,27
BIST
8.793,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Pazar Hafif Yağmurlu
18°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Salı Çok Bulutlu
21°C

‘BU YANLIŞA KİM ‘DUR’ DİYECEK?’

‘BU YANLIŞA KİM ‘DUR’ DİYECEK?’
10.10.2024 18:29
0
A+
A-

Yalova-Termal yolundaki yaya ulaşımı sabote ediliyor..

..”Ne denetleyen var ne de hesap soran. Eğer seçilmişler görevini yerine getirmiyorsa Sayın Vali devreye girmeli.”

  • Yatırımcı arazinin tamamını kullanma derdinde; ancak kaldırımları kullanan yayaların hayatı tehlikede!

 

 

  • Haber / Yorum – İbrahim Yurdagül

Yalova- Termal yolunun başlangıç bölümünde yıllar önce TİGEM’den kiraladığı araziler üzerinde faaliyetlerini genişleten GARDEN A.Ş., bir taraftan da kaldırım kenarlarını çitlerle çevirdi. Bir süre önce bölgede ikamet eden vatandaşların şikayetleri üzerine tarihi çınar ağaçlarının da bulunduğu yaya kaldırımlarındaki sıkışıklığın ve daralmanın tehlikeli sonuçlar doğurabileceğine dikkat çekmiş ve fotoğraflarla konuyu Yalova kamuoyunun gündemine getirmiştik.

Yalova’nın hemen çıkışında, şehir merkezine yakın güzergahtaki yanlış uygulamadan geri dönülmesi noktasında yetkilileri bir kez daha uyarıyoruz: Gereken önlemleri alın ve yaya ulaşımının mümkün olmadığı kaldırımların genişletilmesini sağlayın. Çitler ve ağaçlar arasında sıkışıp kalan yaya vatandaşlar, özellikle de kadınlar, çocuklar ve yaşlılar sık sık yola çıkıp yürümek zorunda kalıyorlar ve yoğun araç trafiğinde hayatlarını tehlikeye atıyorlar.

 

‘BİN M2 İÇİN DEĞER Mİ?’

Bir süre öncesine kadar Çınarcık yolu istikametindeki yaklaşık 727 bin m2 alanda faaliyetlerini yürüten şirket, sonrasında yolun karşısındaki ilave 45 bin m2 alanı daha yatırıma hazır hale getirdi. HABERCİ olarak diyoruz ki: “Bu bölgede şehrin eski ve yeni belediye başkanları da ikamet ediyor. O insanlar da bu yolu ve kaldırımları kullanıyor. Nasıl oluyor da sessiz kalabiliyorlar; anlamak mümkün değil. Eğer çalışmalar sadece bir metre içeriden yapılsa, hem o kaldırımları kullanan insanlar rahat eder hem de toplam 45 bin m2 yerine sadece bin m2’den fedakarlık edilerek bölge insanına saygılı hareket edilmiş olunur. Ne denetleyen var ne de hesap soran. Eğer seçilmişler görevini yerine getirmiyorsa Sayın Vali devreye girsin ve şikayetleri bizzat yerinde görüp denetleyerek gerekli talimatları versin. Çitlerin yıkılıp bir metre içeri kaydırılması ve sıkıntının sona erdirilmesi o kadar da zor olmasa gerek!”

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.