yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
34,0030
EURO
37,8554
ALTIN
2.820,23
BIST
9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
27°C
Yalova
27°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
26°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
24°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
25°C
Cuma Hafif Yağmurlu
24°C

‘BU, YALOVA’NIN AYIBIDIR’

‘BU, YALOVA’NIN AYIBIDIR’
10.07.2024 16:28
0
A+
A-
  • Yalova Merkez Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hasan Karataş, Balıkçı Barınağı’nda yaşanan çökmenin vatandaşları ve balıkçıları her geçen gün endişelendirdiğini söyledi.

Karataş, yetkililere seslenerek, bu projenin yeni Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel’in de seçim vaatleri arasında yer aldığını ifade etti.

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Yalova Merkez Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hasan Karataş, Merkez Balıkçı Barınağı’nda yaşanan çökme olayının ciddi endişe yarattığını belirtti. Karataş, barınağın altyapısındaki sorunların çözülmemesi durumunda hem vatandaşların hem de balıkçıların güvenliğinin tehlikeye girebileceğini vurguladı. Özellikle önceki dönemde yapılan kanalizasyon sistemi geçişinin ardından barınağın çökme riski yaşadığını ifade eden Karataş, bu durumu yetkililere ilettiklerini, ancak bütçe kısıtlamaları nedeniyle gereken düzenlemelerin yapılamadığını dile getirdi. Yeni dönem Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel’in seçim vaatleri arasında bu sorunu çözmeyi taahhüt ettiğini belirtti.

‘Proje aşaması hazır’

Konuyla ilgili tüm görüşmelerin yapıldığını söyleyen Karataş, şunları dile getirdi: “Bakanlığımızda her türlü dilekçemiz var, yazılarımız var. Proje aşaması hazır. Şu anda tasarruf tedbirleri kapsamında kısıtlama da var ama bekliyoruz. Son derece tehlikeli. Burayı vatandaşa da kapatamıyoruz. Vatandaş orada düştüğü zaman yegane sorumlu biziz. Balıkçılar Kooperatifi kullanım alanı çünkü.”

‘Bu Yalova’nın ayıbıdır’

Vekillerin de konuyla ilgilendiğini dile getiren Karataş, “İki vekilimiz de durumdan haberdar, özellikle Meliha hanım çok ilgilendi. O zamanda söyledim: ‘Yalova’ya gelen 90 kişiden 80’i bu istikameti geziyor.’ Ben Balıkçılar Kooperatifi başkanıyım, benim bütçem yetmez. Bu limanın kirasını ben ödüyorsam; kiracıysam, ev sahibi de sizseniz, buranın bir şekilde onarılması lazım. Meliha hanım bu konuda bize bayağı destek oldu. Ahmet beyle birkaç kere görüşme fırsatı bulduk. Devlette şu anda ödenek sıkıntıları var. Bu konuya el atılsa çok iyi olur. Bu Yalova’nın ayıbıdır” dedi.

Balıkçılar da şikayetçi

“Tekneleri bağlarken de sıkıntılar yaşanıyor” diyen Karataş, “Arkadaşlarımızdan belirli bir aidat alıyoruz. Şimdi bu teknelere inip binen bir vatandaş düşse, sorumlusu biziz. Teknelerin bağlaması yasak yapalım diyorum, alan yok. Şu anda orayı komple bir tadilata alsalar, teknelerin hepsini çözerim limanın ortasına demirlerim, her türlü yardımcı olurum” şeklinde konuştu.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.