yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
33,9949
EURO
38,0377
ALTIN
2.829,82
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
25°C
Yalova
25°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Yağmurlu
22°C
Cumartesi Çok Bulutlu
24°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C
Pazartesi Açık
26°C

BİR SEVDANIN HİKAYESİ.. TOPRAK DEDE VE TEMA

BİR SEVDANIN HİKAYESİ.. TOPRAK DEDE VE TEMA
19.09.2024 16:37
0
A+
A-

Hayrettin Karaca Hatıra Ormanı oluşturuluyor..

  • Yalova’da doğa sevgisiyle özdeşleşmiş olan TEMA Vakfı, Türkiye’nin en önemli doğa savunucularından Hayrettin Karaca’nın anısına bir hatıra ormanı oluşturmak için çalışmalara başladı.

..”Hayrettin Karaca’nın adını ölümsüzleştirmek ve O’nun doğaya verdiği değeri gelecek nesillere aktarmak istiyoruz. Yalova Orman İşletme Müdürlüğü’nün tahsis ettiği arazide TEMA Vakfı olarak bir hatıra ormanı oluşturuyoruz. Hepimizi heyecanlandıran bu süreçte Yalova halkının büyük desteğini bekliyoruz.”

Haber / Zeynep TAŞTAN

Bu anlamlı proje, Yalova’nın Kirazlı Köyü’nde, Hayrettin Karaca’nın doğaya adanmış yaşamına saygı duruşu niteliğinde olacak. Projenin öncülüğünü TEMA Vakfı Yalova İl Temsilcisi Arzu Demir yürütüyor. Arzu Demir, bu ormanın Yalova’da bir ilk olduğunu belirterek, “Hayrettin Karaca’nın adını ölümsüzleştirmek ve onun doğaya verdiği değeri gelecek nesillere aktarmak istiyoruz. Yalova Orman İşletme Müdürlüğü’nün tahsis ettiği arazide, TEMA Vakfı olarak bir hatıra ormanı oluşturuyoruz. Hepimizi heyecanlandıran bu süreçte Yalova halkının büyük desteğini bekliyoruz” dedi.

HAYRETTİN KARACA VE TEMA..

Hayrettin Karaca, Türkiye’de ‘Toprak Dede’ olarak bilinir. Hayatı boyunca çevre ve doğa bilinciyle hareket eden Karaca, TEMA Vakfı’nı kurarak Türkiye’nin doğal varlıklarını koruma mücadelesine öncülük etti. Arkadaşı Ali Nihat Gökyiğit ile birlikte bu mücadeleyi bir ‘sevda’ olarak nitelendirdi ve bu sevdadan hareketle gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak amacıyla doğa çalışmaları yürüttü. Şimdi, Karaca’nın bu ölümsüz mücadelesi, Yalova’da oluşturulacak hatıra ormanıyla bir kez daha yaşatılacak. Bu özel orman, Yalova Kirazlı Köyü ağaçlandırma sahasında hayat bulacak ve Karaca’nın doğaya adanmış hayatına bir anıt niteliği taşıyacak.

FİDAN BAĞIŞLARI İLE ANILAR YEŞERECEK..

Hatıra ormanına katkıda bulunmak isteyen doğa severler, bir ay boyunca TEMA Vakfı’nın hesap numarasına bağış yapabileceğini söyleyen Demir, “Her fidan için 63 TL olarak belirlenen bağış ücretiyle Yalova halkı, hem doğaya katkı sağlayacak hem de Hayrettin Karaca’nın anısını yaşatacak. Fidan bağışında bulunan herkes, Kasım ayında gerçekleşmesi planlanan toplu fidan dikim etkinliğine davet edilecek” dedi. Arzu Demir, bu projeyi özellikle Yalova halkına hitap edecek şekilde düzenlediklerini vurguladı. “Bu kampanyayı Türkiye genelinde açmadık. Öncelikli olarak Yalova’daki öğrenciler, öğretmenler, anneler ve babalar, yani tüm Yalova halkı bu projeye katkı sunsun istedik. Hayrettin Karaca’nın doğaya olan sevgisini gençlere ve çocuklara anlatmak istiyoruz” dedi. Demir, ayrıca fidan bağışlarının Ekim ayı sonuna kadar tamamlanmasını hedeflediklerini belirtti.

TOPRAK DEDE İÇİN BİR İLK YALOVA’DA HATIRA ORMANI..

TEMA Vakfı, doğaya saygının sembolü haline gelen Hayrettin Karaca adına Yalova’da bir ilke imza atarak hatıra ormanı oluşturuyor. Bu projeye destek olmak isteyen herkes, Türkiye İş Bankası’nın TEMA Vakfı adına açtığı özel hesap numarasına bağışta bulunabilir. Hatıra ormanının oluşturulması, sadece doğaya katkı sunmakla kalmayacak, aynı zamanda Hayrettin Karaca’nın mirasını gelecek nesillere taşıyacak bir proje olacak. Yalovalılar ve doğaseverler, bu anlamlı proje için bir araya gelerek Karaca’nın anısını yeşerten fidanlar dikmeye davet ediliyor. Arzu Demir, “Toprak Dedemiz Hayrettin Karaca anısına yapılacak bu orman, sadece Yalova’ya değil, tüm Türkiye’ye ilham verecek bir örnek olacak” ifadeleriyle, projeye olan inancını dile getirdi.

FİDAN BAĞIŞI İÇİN DETAYLAR

Hayrettin Karaca Hatıra Ormanı için fidan bağışında bulunmak isteyenler, bir ay boyunca aşağıda belirtilen TEMA Vakfı hesap numarasına bağış yapabilirler:

Türkiye İş Bankası
Alıcı: TEMA Vakfı
IBAN: TR79 0006 4000 0011 0350 8623 31
Açıklama: Ad-Soyad, Hayrettin Karaca Ormanı Fidan Bağış

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.