BIST 100
11.335,05 0,43%
DOLAR
42,8069 0,16%
EURO
50,1888 -0,03%
GRAM ALTIN
5.943,83 -0,20%
FAİZ
37,90 0,00%
GÜMÜŞ GRAM
89,74 -0,17%
BITCOIN
87.014,00 1,67%
GBP/TRY
57,2693 0,01%
EUR/USD
1,1717 -0,04%
BRENT
59,70 -0,20%
ÇEYREK ALTIN
9.718,16 -0,20%

BİLGİ YARIŞMASI DÜZENLENDİ

SERCAN (3)

‘YALOVA BENİM KENTİMDİR’ ORTAOKULLAR ARASI BİLGİ YARIŞMASI DÜZENLENDİ

  • ‘Yalova Benim Kentimdir’ sözüne atfedilerek 30 Nisan 2024 tarihinde yapılan ‘Yalova’ temalı ortaokullar arası bilgi yarışması Şehit Sercan Yazar MTAL’de düzenlendi..

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Şehit Sercan Yazar MTAL Yalova'da bir ilke imza attı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Yalova Benim Kentimdir’ sözüne atfedilerek 30 Nisan 2024 tarihinde yapılan ‘Yalova’ temalı ortaokullar arası bilgi yarışması Şehit Sercan Yazar MTAL’de düzenlendi. ‘Bugün günlerden Yalova’ sloganıyla yola çıkan ortaokul öğrencileri Yalova konulu yarışmalarda okullarındaki elemeleri geçerek üç asil, iki yedek toplam beş kişilik takımlarla Şehit Sercan Yazar MTAL’nin düzenlediği bilgi yarışmasına katıldılar. Öğrencilerin heyecanı görülmeye değerdi.

‘YALOVA KONUŞULDU’..

Şehit Sercan Yazar MTAL Okul Müdürü Sıddık Okay, “Yalova Benim Kentimdir bilgi yarışması yaşadığımız şehre bir ahde vefa projesi olmanın yanında, okulumuzun ortaokul öğrencileri tarafından gezilerek görülmesi gibi önemli bir başka işleve daha sahiptir. Ortaokul öğrencilerimiz, Yeni Nesil Meslek Lisesi olarak adlandırdığımız okulumuzu bizzat gezerek, atölyelerimizi tanıma fırsatı buldular güzel bir gün geçirdiler. Yarışma bahaneydi; bugün burada tarihiyle, coğrafyasıyla, kültürü ve efsaneleri ile Yalova konuşuldu; öğrenciler arasında birlik, beraberlik ve kardeşlik duyguları pekişti” dedi.

KARATEKİN’DEN TEŞEKKÜR..

Yalova Benim Kentimdir projesine   katılım sağlayan ve jüride de destek veren İl Kültür Müdürü Ziya Karatekin yaptığı konuşmada, “Okullar sadece akademik anlamda öğrenciye destek olmazlar, bu tür faaliyetlerin okullarımızda yapılması öğrencilerin sosyal yaşantılarına da birçok katkı sağlamaktadır. Önümüzdeki yıllarda da bu yarışma programının devam etmesini diliyorum” diyerek okul yöneticilerine ve öğretmenlerine teşekkür etti. Yalova İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe, videolu sorusuyla da katkı sağladığı ve desteklediği yarışmada öğrencilere hitap etti. Yaptığı konuşmada Akmeşe, bilginin araştırmanın ve yaşadığı şehre aidiyet geliştirmenin önemine değinerek, “Şehit Sercan Yazar MTAL köklü liselerimizdendir. Bu bilgi yarışmasıyla da çok büyük bir çalışmaya imza atmıştır” dedi.

15 OKULDAN 75 ÖĞRENCİ KATILDI..

İl Genel Meclis Başkanı Hasan Soygüzel, Eski Milli Eğitim Müdürü Sinan Bozoğlu’nun, Araştırmacı-Yazar-Halkbilimci Nuri Taner’in, Yalova İl Milli Eğitim Şube Müdürü Uğur İnan’ın, Yalova Üniversitesi Öğretim Üyesi Cihan Yalvar'ın katılımlarıyla destek verdikleri yarışma gün boyu devam etti. ‘Yalova Benim Kentimdir’ Ortaokullar Arası Bilgi Yarışması’na 15 ortaokuldan 75 öğrenci danışman öğretmenleriyle birlikte katıldılar. Şehit Talha Bahadır Ortaokul öğrencileri birincilik, Piyale Paşa Ortaokulu öğrencileri ikincilik, Özel Birey Ortaokulu üçüncülük ödülü aldılar. Yarışmaya katılan bütün öğrenci ve öğretmenlere katılım belgelerinin yanında değişik hediyeler takdim edildi. Okul Müdürü Sıddık Okay ödül töreninde yaptığı konuşmada, Organizasyonda emeği geçen idareci ve öğretmenlere teşekkür ederken, “Projemizin paydaşları olan Yalova İl Milli Eğitim Müdürlüğü’müze, Yalova Üniversitesi’ne, Yalova İl Kültür Müdürlüğü’ne ve Yalova Ticaret ve Sanayi Oda’mıza desteklerinden dolayı Şehit Sercan Yazar MTAL ailesi olarak teşekkür ediyorum “dedi.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.
Yeni bir yorum göndermek için 60 saniye beklemelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?