yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
28°C
Yalova
28°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Hafif Yağmurlu
28°C
Cuma Az Bulutlu
30°C
Cumartesi Az Bulutlu
31°C
Pazar Az Bulutlu
31°C

BELEDİYE ÇALIŞANLARI HAK ARAYIŞINDA!

BELEDİYE ÇALIŞANLARI HAK ARAYIŞINDA!
01.07.2024 16:28
0
A+
A-

HAK- İŞ SENDİKASI, YALOVA BELEDİYE BAŞKANI MEHMET GÜREL’E SESLENDİ:

İŞİN EHLİ NEREDE?

  • Yalova Belediyesi’nde son günlerde gerçekleşen işten çıkarmalar ve emekçilerin haklarının gasp edilmesi, Hak-İş/Hizmet-İş Sendikası tarafından sert bir şekilde protesto edildi.

..”Belediyede her türlü etkinliğe para bulunurken, şehri için emek verenlerin alın terinin karşılığı neden ödenmiyor? ‘Maaşlarını ödeyemiyoruz’ diyerek, emekçilerin işlerinden edilmesi hangi vicdana sığar.”

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Yalova Belediyesi’nde son dönemde yapılan işten çıkarmaları ve emekçilerin haklarının gasp edilmesini protesto etmek amacıyla Hak-İş/Hizmet-İş Sendikası tarafından bir basın açıklaması yapıldı. Sendika, işten çıkarılan yaklaşık 150 emekçinin keyfi gerekçelerle ve hukuksuz bir şekilde işlerinden edildiğini belirtti.

‘150 kişi işten çıkarıldı’

Umur Mumcu Kültür Merkezi’nin önünde belediye emekçileri ile bir araya gelen Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Celal Yıldız, kamuoyuna şöyle hitap etti: “31 Mart Seçimleri sonrası belediyelerde yaşanan işçi kıyımı ve emek düşmanlığına maalesef Yalova Belediyesi de eklenmiştir. 150’ye yakın arkadaşımız keyfi gerekçelerle, haksız ve hukuksuz bir şekilde işten çıkarılmıştır. Bugün, haksız, hukuksuz ve keyfi olarak işlerinden edilen Yalova emekçilerinin yalnız olmadığını göstermek için buradayız. Ülkemizde her yerel seçim sonrası parti değişikliği yaşanan belediyelerde baş gösteren işçi kıyımları, emek hareketi adına bir utanç kaynağı olagelmiştir. Bu, tahammül edilebilecek bir durum değildir. Belediye başkanlarının asli görevi, kendisine yetkiyi veren vatandaşlara hizmet üretmektir. 31 Mart Seçimleri sonrası Yalova Belediye Başkanı olarak seçilen Mehmet Gürel, Yalova’ya hizmet etmek yerine, ‘Nasıl emek düşmanlığı yapabilirim, belediye emekçilerini nasıl mağdur edebilirimin’ derdine düşmüştür. Yalova’da yerel seçimlerden bugüne, 3 aydır, belediye emekçisi arkadaşlarımızın maaşları günü ve zamanında ödenmediği gibi bir de üstene, iş kanununa aykırı olarak görev yerleri değiştirilmektedir. Arkadaşlarımız ikramiyeleri, bayram paraları ve mesaileri 3 aydır ödenmeyerek mağdur edilmektedir. Bu zulümdür, adaletsizliktir. İnsanların ekmeğiyle oynamaktır.”

‘Emekçilerin işlerinden edilmesi hangi vicdana sığar’

Sendika üyeleri adına Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel’e seslenen Genel Başkan Yardımcısı Celal Yıldız, şunları dile getirdi: “Yalova Belediye Başkanı CHP’li Mehmet Gürel’e sesleniyoruz: Belediyede her türlü etkinliğe para bulunurken, şehri için emek verenlerin alın terinin karşılığı neden ödenmiyor? ‘Maaşlarını ödeyemiyoruz’ diyerek, emekçilerin işlerinden edilmesi hangi vicdana sığar. Yaptığı işin gerektirdiği hiçbir riskten çekinmeden gece-gündüz, kar-kış fedakârca, onuruyla, alın teriyle çalışan bu insanlar, işten çıkarılmayı, baskı ve mobinge maruz bırakılmayı gerektirecek ne yaptı, suçları nedir? Bu zor ekonomik koşullarda aileleriyle birlikte hayatta kalmaya çalışan bu insanlar, işten çıkarılmayı hak etmiyor. Siz, çalışanlarınıza, gece başını yastığa koyduğunda yarın ne olacağım diye düşünmeyecek, endişeden uzak, huzurlu bir iş ortamı sağlamak zorundasınız. Yalova Belediyesi emekçileri sizden bunu bekliyor. Yalova halkı sizden bunu bekliyor. Yapamıyorsan bırak o koltuğu. Sendikamız üyesi emekçiler kimsesiz ve de yalnız değildir. İş akdinin feshedilmesini gerektiren haklı bir neden olmaksızın, sözde gerekçelerle arkadaşlarımızın ekmeğiyle oynanmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Arkadaşlarımıza keyfi kararlarla görev yerleri değiştirilmek suretiyle baskı ve mobing uygulanmasına göz yummayacağız. Bu durum seçimlerin ardından Hak-İş/Hizmet-İş üyesi emekçilere yönelik bir cadı avıdır. Buna müsaade etmeyeceğiz. Türkiye’nin en büyük, en güçlü ve en etkin sendikası Hak-İş/Hizmet-İŞ olarak Yalova Belediyesi emekçilerinin sonuna kadar yanındayız. Tüm Türkiye’de yaşanan işçi kıyımlarına karşı sürdürdüğümüz haklı mücadeleyi Yalova’da da kararlılıkla sürdüreceğiz. Üyelerimize yapılan haksızlığa asla sessiz kalmayacağız. Yalova Belediyesi emekçilerinin hak ve hukukuna sahip çıkacağız. Üyelerimizi korumak için tüm hukuki, yasal girişim ve eylemi yerine getirmekten çekinmeyeceğiz. Bugün, haklılığımızı ve kararlılığımızı ortaya koymak için eylem çadırımızı kuruyoruz. İşten çıkarılan üyelerimiz işlerine iade edilinceye, hukuksuz görev değişiklikleri son buluncaya kadar mücadelemizi hem burada, hem de hukuki süreçte kararlılıkla sürdüreceğiz. Kararlıyız, haklıyız, kazanacağız.”

Sendika üyeleri, “İşçi sendika omuz omuza”, “İşin ehli nerede?”, “Ekmeğime uzanan eller kırılsın”, “Zulme karşı direneceğiz” gibi sloganlar attılar.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.