yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
34,4590
EURO
36,3651
ALTIN
2.960,55
BIST
9.295,20
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Parçalı Bulutlu
20°C
Yalova
20°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Yağmurlu
19°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
9°C
Pazar Çok Bulutlu
10°C
Pazartesi Az Bulutlu
11°C

BAYBURTLULULAR GELENEKLERİNİ YAŞATTILAR

BAYBURTLULULAR GELENEKLERİNİ YAŞATTILAR
02.02.2022 15:03
0
A+
A-

 

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Yalova’da yaşayan Bayburtlular’ı tek çatı altında toplayan dernek illerine ait gelenek ve görenekleri de yaşatmak ve bir sonraki nesillere aktarmak için çeşitli etkinlikler gerçekleştiriyor. Bunlardan birisi de Bayburt ilinde yapılan ve toplu halde açılan bir gıda olan Bayburt Helvası’nın dernek çatısı altında yapılması oluyor. Dernek tarafından yılda bir kez üyelerin katılımı ile açılan helva daha sonra katılanlara ikram ediliyor. Bu yıl da yoğun bir katılımla Bayburt Tel Helvası açıldı. 4 kişinin birlikte çalışması ile oluşturulan helvanın yapımını izleyenler de bunu görüntülemeyi ihmal etmediler. Bayburta özgü bu geleneği Yalova’da yaşatmaya çalıştıklarını ve belirli süreçlerde bu aktiviteleri gerçekleştirdiklerini ifade eden Yalova Bayburt Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ahmet Savaş Öztürk, “Bayburt bizim memleketimiz. Ama artık Yalova’da yaşıyoruz. O nedenle ilimizdeki tüm gelenek görenekleri de Yalova’ya taşıyor ve burada yaşatıyoruz. Kültürümüzü Yalova’da yaşatacak ve Bayburtlu bireyler olarak Yalova’da doğan ve doğacak yeni nesillere de aktarmayı sürdüreceğiz” dedi. Bayburt Tel Helvası’nın püf noktası hakkında da bilgi veren dernek başkanı Ahmet Savaş Öztürk, “Bunu yapan kişinin ustası olması lazım. Açarken verilen güçten tutun da verilecek şerbetine kadar hep bir ustalık istiyor. Tereyağı ile yoğurulan bu helva pişmaniyeye benzetilse de arada dağlar kadar fark vardır. Bunu yiyen bir daha başka tatlı yemez” diye konuştu.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.