yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Açık
30°C
Yalova
30°C
Açık
Salı Hafif Yağmurlu
30°C
Çarşamba Az Bulutlu
29°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
28°C
Cuma Az Bulutlu
30°C

BAŞKAN KAYA’DAN TECRÜBE AKTARIMI

BAŞKAN KAYA’DAN TECRÜBE AKTARIMI
19.05.2024 16:36
0
A+
A-

GENÇ GİRİŞİMCİLER KURULU STANDINA YOĞUN İLGİ

  • Yalova Üniversitesi Kariyer Merkezi, Yalova Ticaret ve Sanayi Odası İl Genç Girişimciler Kurulu ve Kadın Girişimciler Kurulu’nun iş birliğinde düzenlenen Kariyer Fuarı, kapılarını öğrencilere açtı..

 

Haber/Esin KAYA

İl Genç Girişimciler Kurulu, Yalova Üniversitesi Kariyer Günleri’nde yerini aldı. Kariyer Fuarı, farklı sektörlerden ulusal ve uluslararası birçok firmaya öğrencilerle buluşma fırsatı sundu. Yalova Üniversitesi’nin gençlerin kariyer yolculuğunu aydınlatmak ve iş dünyasına adım atmalarına yardımcı olmak amacıyla düzenlediği ilk Kariyer Fuarı büyük ilgi gördü. Yalova Ticaret ve Sanayi Odası İl Genç Girişimciler Kurulu, etkinliğe katılarak öğrencilerle bir araya geldi ve onlara yol gösterdi. Merkez Kampüs’te gerçekleşen etkinlikte 70’in üzerinde firma stant açarak gençlere işleri hakkında bilgiler sunarken, aynı zamanda çeşitli sektörlerden temsilcilerle buluşma imkanı da sağlandı.  Protokol konuşmalarıyla başlayan etkinlik, gençlerin ilgisini çeken pek çok konuyu içeren zengin bir programla devam etti. Gün boyunca yoğun bir program dahilinde süren etkinlik, sektörel paylaşımlar, Yalova Basketbol Takımı Süper Lige çıkma hikayesi, etkili Linkedin kullanımı eğitimi, Yalova Üniversitesi Fen Bilimleri mezun panelleri, çocuk kitapları yazım, resimleme ve baskıya hazırlama süreci hakkında bilgilendirme, Yalova Üniversitesi Sosyal Bilimler mezun panelleri, sosyal medya iletişimi ve etkili içerik yönetimi, Yalova Üniversitesi Meslek Yüksek Okulları mezun panelleri ve son olarak Rektör Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı’nın mezunlarla buluşmasıyla son buldu.

Kaya, deneyimlerini paylaştı..

Genç Girişimciler Kurulu Başkanı İdris Safa Kaya, Yalova Üniversitesi Meslek Yüksek Okulları mezun panellerine konuşmacı olarak katılarak deneyimlerini ve bilgilerini gençlerle paylaştı. Kendisinin de mezun olduğu üniversitenin panelinde yer almanın gururunu yaşayan Kaya, gençlere iş dünyasında karşılaşabilecekleri zorluklarla başa çıkma konusunda tavsiyelerde bulundu.

Başkan Kaya, organizasyonun gençlere iş, staj ve tanışma fırsatı sunduğunu vurgulayarak, “Bu muhteşem etkinlikte, geleceğin liderleriyle buluşup onlara yol gösterme fırsatı yakaladık. Kariyer Günleri, genç yeteneklerin gelişimine katkı sağlamak ve onları iş dünyasına hazırlamak adına büyük bir adım” dedi. Etkinliğe katılan öğrenciler ise sektörel paylaşımlar, mezun panelleri, eğitimler ve Rektör Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı’nın katılımıyla dolu dolu geçen bir gün yaşadıklarını belirterek, bu tür etkinliklerin kendilerine büyük fayda sağladığını ifade ettiler.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.