yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
34,2271
EURO
37,2249
ALTIN
2.994,53
BIST
8.793,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
16°C
Yalova
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Hafif Yağmurlu
17°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Salı Çok Bulutlu
21°C

BAKAN YARDIMCISI AKTAŞ, 81 İLİN VALİSİYLE GÖRÜŞTÜ

BAKAN YARDIMCISI AKTAŞ, 81 İLİN VALİSİYLE GÖRÜŞTÜ
09.10.2024 14:33
0
A+
A-

‘AFETLERE KARŞI HAZIRLIKLI BİR ŞEHİR OLACAĞIZ’

  •  13 Ekim Uluslararası Afet Risklerinin Azaltılması Günü kapsamında İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Aktaş’ın katılımıyla İRAP İzleme ve Değerlendirme Kurulu video konferans (VKS) toplantısı, 81 ilin valisinin katılımıyla gerçekleşti.

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya toplantıya katılarak, Yalova’nın afet risklerini azaltmaya yönelik yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Vali Kaya, Yalova’da 279 eylem planının %54’ünün uygulandığını ve Yalova’nın afetlere karşı dirençli bir şehir olacağını ifade etti. Yalova’da afetlerin olası etkilerini en aza indirgemek için belirlenen 4 ana risk arasında deprem, heyelan, sel-taşkın ve endüstriyel kazalar yer alıyor.

‘279 EYLEMİN %54’Ü UYGULANMIŞ DURUMDA’

Vali Dr. Hülya Kaya, toplantıda yaptığı konuşmada, Yalova’nın afetlere karşı daha dirençli ve dayanıklı bir yerleşim yeri olabilmesi için yürütülen çalışmaların büyük bir önem taşıdığını belirtti. ‘Bir tedbir bin hayat kurtarır’ diyerek, afetlere karşı alınacak her türlü önlemin ne kadar kritik olduğunu vurgulayan Vali Kaya, “Yalova İl Afet Risk Azaltma Planı’nda 3 ana amaç, 15 hedef ve 279 eylem planı yer alıyor. Valiliğimiz tarafından oluşturulan İRAP İzleme Değerlendirme Komisyonu tarafından eylemlerden sorumlu 47 kurum ve kuruluşumuz bulunuyor. Şu an Yalova’mızda eylemlerin % 54’ü uygulanmış durumda” dedi.

‘AFETLERE KARŞI HAZIRLIKLI BİR ŞEHİR OLACAĞIZ’

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi ve 6 Şubat 2023’te asrın felaketinde büyük dersler alındığını kaydeden Vali Kaya, “Şehrimizde ve bölgemizde benzer kayıpları yaşamamak için hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Yalova olarak afetlere karşı hazırlıklı bir şehir olacağız. 2025 yılı sonuna kadar tamamlanması planlanan 5 yıllık İRAP’ın, 2026 yılı itibariyle yenilenerek daha da geliştirilmiş bir planla devam edeceğiz. Yalova’mızın afetlere karşı daha dirençli hale gelmesi için tüm paydaşlarla iş birliği içerisinde çalışacağız” şeklinde konuştu.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.