yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
34,0213
EURO
38,0053
ALTIN
2.831,63
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
25°C
Yalova
25°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
24°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
24°C
Pazar Parçalı Bulutlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

AV KORUMA VE KONTROL ÇALIŞMALARI BAŞLADI

AV KORUMA VE KONTROL ÇALIŞMALARI BAŞLADI
11.08.2024 14:09
0
A+
A-
  • Av sezonunun açılışıyla birlikte, Yalova Doğa Koruma ve Milli Parklar av koruma ve kontrol ekibi, av koruma ve kontrol çalışmalarına hız kazandırdı.

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Yalova’da 2024-2025 av sezonunun başlamasıyla birlikte, av koruma ve kontrol çalışmaları tüm hızıyla sürdürülüyor. Bu sezon, kanatlı yaban hayvanları arasında bıldırcın, üveyik, alakarga, küçük karga, ekin kargası, leşkargası, saksağan ve memeli yaban hayvanlarından yaban domuzu ve çakal avını kapsıyor. Av sezonunun açılışıyla birlikte, Yalova Doğa Koruma ve Milli Parklar av koruma ve kontrol ekibi, av koruma ve kontrol çalışmalarına hız kazandırdı. Yalova genelinde, gece ve gündüz demeden yapılan denetimlerle ekipler, av yasaklarına uyulup uyulmadığını titizlikle kontrol ediyor. Avcılıkla ilgili kurallara uyulması ve yaban hayatının korunması amacıyla yürütülen bu çalışmalar, av sezonunun güvenli ve düzenli bir şekilde geçmesini hedefliyor. Yalova Doğa Koruma ve Milli Parklar ekipleri, avcıları bilgilendirmek ve yasa dışı avcılıkla mücadele etmek için saha çalışmalarını sürdürüyor. Kamuoyunun, av sezonu boyunca av yasalarına uyma konusunda hassasiyet göstermesi önem arz ediyor. Yetkililer, avcılara ve doğaseverlere avlanma sırasında doğaya zarar vermemeleri ve av yasağına tabi olan türler hakkında bilgi sahibi olmaları gerektiğini hatırlatıyor. Av koruma ekiplerinin çalışmalarıyla, yaban hayatının sürdürülebilirliğini sağlamak ve doğal dengenin korunmasını sürdürmek amaçlanıyor.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.