yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
34,0625
EURO
38,0418
ALTIN
2.834,55
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
25°C
Yalova
25°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Yağmurlu
23°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C
Pazartesi Açık
26°C

ARONYA FESTİVALİ İLK KEZ DÜZENLENECEK

ARONYA FESTİVALİ İLK KEZ DÜZENLENECEK
05.09.2024 13:50
0
A+
A-

YALOVA’DA İLK KEZ DÜZENLENECEK ARONYA VE TIBBİ AROMATİK BİTKİLER FESTİVALİ BAŞLIYOR

  • Yalova Valiliği’nin koordinasyonunda, Yalova’da ilk kez düzenlenecek olan Aronya ve Tıbbi Aromatik Bitkiler Festivali, 6-7 Eylül tarihleri arasında Yalovalıları eşsiz bir festival deneyimiyle buluşturacak.

 

Haber/Zeynep TAŞTAN

Festival, tıbbi aromatik bitkilerden aronyaya, çeşitli atölye çalışmalarından halk oyunlarına, söyleşilerden konserlere kadar dopdolu bir program sunarak Yalova’nın doğal zenginliklerini, kültürel mirasını ve yerel değerlerini ön plana çıkaracak.

FESTİVALDE NELER VAR?

Bu özel festivalde ziyaretçiler, pek çok keyifli ve öğretici etkinliğe katılma fırsatı bulacak. Festivalin öne çıkan etkinlikleri arasında Tıbbi Aromatik Bitkilerle Tütsü Yapımı, Aronyalı Yoğurt Yapımı, Doğal Malzemelerle Kapı Süsü ve İpek Kozadan Aksesuar Yapımı, Çocuk Edebiyat Atölyesi, Kokulu ve Şifalı Sabun Yapımı, Aronyalı Sirke Yapımı ve Bonsai Atölyesi yer alıyor. Hem yetişkinler hem de çocuklar için düzenlenen atölyeler, katılımcılara unutulmaz deneyimler sunmayı hedefliyor.

FESTİVAL PROGRAMI 6 EYLÜL CUMA:

15.00-16.00 – Aronya Hasadı: Atatürk Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü’nde gerçekleştirilecek olan bu etkinlikte, ziyaretçiler aronya meyvesinin hasadına tanıklık edecek ve aronya yetiştiriciliği hakkında bilgi edinecekler.

15.00-20.00 – Çeşitli Atölye Çalışmaları: Gün boyu sürecek atölye çalışmalarında, doğal ve tıbbi aromatik bitkilerin kullanım alanları keşfedilecek.

16.00-16.30 – Kortej Geçişi: Festivalin açılışı, Atatürk Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü’nden 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’na kadar sürecek kortej geçişi ile yapılacak. Renkli görüntülere sahne olacak kortej, festivale coşku katacak.

16.45-17.00 – Halk Oyunları Gösterisi: Yöresel halk oyunları gösterisi ile Yalova’nın kültürel zenginlikleri sergilenecek.

17.30-18.30 – Söyleşiler: Uzman konukların katılımıyla düzenlenecek söyleşilerde, tıbbi aromatik bitkilerin sağlık üzerindeki etkileri ve faydaları konuşulacak.

7 EYLÜL CUMARTESİ:

12.00-19.00 – Çeşitli Atölye Çalışmaları: İkinci gün de birbirinden ilginç atölye çalışmaları ile devam edecek. Katılımcılar, doğal malzemelerle yaratıcı çalışmalar yaparken eğitici bir deneyim yaşayacaklar.

13.00-14.00 – Üzüm Hasadı: Atatürk Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü’nde gerçekleşecek olan üzüm hasadı ile ziyaretçiler, üzüm yetiştiriciliğinin inceliklerini öğrenme fırsatı yakalayacak.

15.00-16.00 – Söyleşi: “Tıbbi Aromatik Aronya Yetiştiriciliği ve Destekler” konulu söyleşi, aronya yetiştiriciliği konusunda detaylı bilgi sahibi olmak isteyenleri bekliyor.

21.30-23.00 – Konser: Festival, müzik dolu bir konserle son bulacak. Şehrin meydanında gerçekleşecek olan konser, festival coşkusunu doruğa çıkaracak.

FESTİVAL ALANI VE ULAŞIM..

Festival, 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı ve Atatürk Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü gibi iki önemli alanda gerçekleşecek. Kolay ulaşılabilir konumu sayesinde, festivalin her iki gününe de yoğun katılım bekleniyor. Atölye ve etkinliklerin açık havada, doğal bir ortamda düzenlenecek olması, katılımcılara doğayla iç içe olma imkanı sunacak.

KEŞİF..

Yalova’nın ilk Aronya ve Tıbbi Aromatik Bitkiler Festivali, katılımcılara doğanın şifalı yönlerini keşfetme ve bu eşsiz deneyimi yaşama fırsatı sunuyor. Doğal ürünler, geleneksel yöntemler ve modern yaklaşımlarla harmanlanmış etkinlikler sayesinde, festival katılımcılarını hem eğlendirecek hem de bilgilendirecek.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.