yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,6610
EURO
35,4440
ALTIN
2.506,82
BIST
10.851,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
30°C
Yalova
30°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
31°C
Pazar Açık
32°C
Pazartesi Az Bulutlu
32°C
Salı Az Bulutlu
32°C

ANKA DANS TOPLULUĞU YALOVALILARLA BULUŞUYOR

ANKA DANS TOPLULUĞU YALOVALILARLA BULUŞUYOR
13.06.2024 15:49
0
A+
A-

ANKA DANS TOPLULUĞU GALA GECESİ İLE YALOVALILARLA BULUŞUYOR

ANKA Dans Topluluğu, 14 Haziran Cuma günü saat 21:30’da Barış Manço Açık Hava Tiyatrosu’nda düzenlenecek muhteşem bir Gala Gecesi ile Yalovalılarla buluşacak..

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Topluluk, en küçüğü 5, en büyüğü 71 yaşında olan 457 kursiyeri ile Türk Halk Oyunları alanında faaliyetlerine hız kesmeden devam ediyor. Yalova Sahne Sanatları Akademisi Spor Kulübü bünyesinde yer alan ANKA Dans Topluluğu; Harmonia Müzik Grubu ve Türk Müziği Korosu ile birlikte zengin kültürümüzü yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak adına çalışmalarını sürdürüyor. Toplam 513 kursiyeri ile haftanın her günü aktif olarak faaliyet gösteren topluluk, geniş yaş aralığı ve çeşitli etkinlikleriyle dikkat çekiyor. Çocuk Grupları:5-14 yaş aralığındaki 192 çocuk, temel ritim bilgisinin yanı sıra bedensel ve zihinsel gelişimlerine uygun olarak yaklaşık 10 yıllık süreçte repertuarda bulunan farklı yörelerden 30’a yakın dansı öğreniyor. Çocukların özgüvenli, sosyal, kültürel değerlerini tanıyan ve yaşayan bireyler olarak yetişmesini amaçlayan grup, dansın yanı sıra akademik yaşantıya da olumlu katkılar sağlıyor. Genç Grupları: Lise ve üniversite çağındaki 153 genç, sosyal medya ve dijital unsurların etkisiyle giderek asosyal bir kimliğe bürünmekten kurtuluyor. Alkol ve uyuşturucu gibi zararlı alışkanlıklardan uzak duran gençler, uluslararası etkinlikler sayesinde dünyayı tanıma ve toplumsal yaşantıları kıyaslama fırsatı buluyor. Bu deneyimler, gençlerin kendi yaşamlarına olumlu yönde yansıyor. Yetişkin Grupları: Yoğun ve yorucu iş günlerinin ardından 168 yetişkin, tüm sorumluluklarını geride bırakarak kendilerine zaman ayırıyor. Türk Halk Müziği’nin dinlendirici ezgileri eşliğinde, yeni arkadaşlıklar kurarak eğlenmenin tadını çıkaran yetişkinler, dans sayesinde hem bedensel hem de ruhsal rahatlama yaşıyor. ANKA Dans Topluluğu’nun bu özel Gala Gecesi, zengin kültürümüzün bir yansıması olarak Yalovalılara keyifli anlar yaşatacak.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.