yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
28°C
Yalova
28°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Hafif Yağmurlu
28°C
Cuma Az Bulutlu
30°C
Cumartesi Az Bulutlu
31°C
Pazar Az Bulutlu
31°C

ANADOLUDAKİLER PROJESİ TANITILDI

ANADOLUDAKİLER PROJESİ TANITILDI
01.07.2024 16:23
0
A+
A-
  • Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Anadoludakiler Sergisi ve Tanıtım Programı, İstanbul Atatürk Kültür Merkezinde Emine Erdoğan Hanımefendi, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ve çok sayıda davetlinin katılımı ile gerçekleştirildi..

Haber / Zeynep TAŞTAN

Emine Erdoğan Hanımefendi’nin himayelerinde, Bereket, Birikim ve Beceri mottosuyla hayata geçirilen Anadoludakiler projesinin tanıtım programına Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Koordinasyonunda, Doğu Marmara Bölgesi illerinden (Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu, Yalova)   zanaatkarlar ve üreticiler de katılım sağladı. Programın açılış konuşmasını yapan Kalkınma Ajansları Genel Müdürü Ahmet Şimşek SOGEP-Anadoludakiler programının içeriğine ilişkin bilgilendirmelerde bulundu. Programda, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Anadoludakiler hareketi kapsamında, 81 ilin tamamında, Kalkınma Ajansları ve GAP Bölge Kalkınma İdaresi tarafından yerel üretim ve kalkınmaya yönelik Anadoludakiler Destek Programı müjdesini verdi. Bakan Kacır, projeleri başarılı olan girişimciler, kooperatifler, usta ve zanaatkarların destekleneceği program ile ilgili, “Yerel kalkınma hamlesi vizyonumuz doğrultusunda; yerel üretim değerlerimizi yenilikle buluşturan, geleneksel değerlerden beslenen, sanayi ve teknolojiden güç alan bir yerel kalkınma modelini adım adım hayata geçireceğiz. Bölgesel potansiyelleri keşfederken, yerel ekonomilerimizi canlandırıyoruz. Bölgeler arasındaki eşitsizliği azaltırken; her kesimden insanımızın yaşam kalitesini yükselterek topyekûn kalkınmayı hep birlikte tesis ediyoruz” dedi.

‘PROGRAM KAPSAMINDA DOĞU MARMARA KALKINMA AJANSI BAŞVURULARI ALMAYA BAŞLADI’..

Anadoludakiler hareketi kapsamında, 81 ilimizin tamamında, Kalkınma Ajansları ve GAP Bölge Kalkınma İdaresi tarafından yerel üretim ve kalkınmaya yönelik Anadoludakiler Destek Programı 28 Haziran itibariyle başladı. İlimizde ilgili çağrı kapsamında başvuru süreçleri Doğu Marmara Kalkınma Ajansı koordinasyonunda yürütülmektedir. Destek programı ile Anadoludakiler markası ile topraklarımızın zenginliğinin dijital platformda paylaşılarak yerel üreticilerin desteklenmesi, geleneksel kültürün yaşatılması ve yerel potansiyellerin keşfedilmesi amaçlanmaktadır. Çağrı kapsamında sunulacak projelerde https://anadoludakiler.org/ bağlantısında sunulan platformda bulunan ya da bu platforma eklenme potansiyeli bulunan değerlere ilişkin içerik bulunması bekleniyor.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.