yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
34,1623
EURO
38,1653
ALTIN
2.914,46
BIST
9.777,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
27°C
Yalova
27°C
Az Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
17°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Salı Çok Bulutlu
21°C
Çarşamba Açık
24°C

YALOVA’NIN İLK HASTALIKTAN ARİ SIĞIR İŞLETMESİ

YALOVA’NIN İLK HASTALIKTAN ARİ SIĞIR İŞLETMESİ
27.09.2024 11:57
0
A+
A-

YALOVA’NIN İLK HASTALIKTAN ARİ SIĞIR İŞLETMESİ SERTİFİKASINI ALDI

Yalova’da, sığır tüberkülozu ve brusellozu ile mücadele kapsamında, ildeki ilk hastalıktan ari sığır işletmesi sertifikasını Yalova Tarım ve Orman İl Müdürü Selçuk Yaman’dan aldı.

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Ülkemizde görülen sığır tüberkülozu ve sığır brusellozu ile etkin mücadele edilmesi, sürdürülebilir hayvancılığın sağlanması ve halk sağlığının korunması için hastalıktan ari işletmeler büyük önem taşımaktadır. Yalova’nın ilk hastalıktan ari işletmesi, sertifikasını Yalova Tarım ve Orman İl Müdürü Selçuk Yaman’dan aldı. Sertifika takdim etmek için işletmeye yapılan ziyarete Tarım ve Orman İl Müdürü Selçuk Yaman, Altınova İlçe Tarım ve Orman Müdürü Samet Çiçek, Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü İskender Karael, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Bülent Batmaz ve teknik personel katıldı. Sertifikayı takdim eden Yalova Tarım ve Orman İl Müdürü Selçuk Yaman, yaptığı açıklamada; “Altınova ilçesindeki Ahmet Eder Dostlar Gıda Hayvancılık İşletmesi’nde bulunan simental ırkı 81 baş sığırın altı ay önce başlatılan hastalık tarama testlerinin uygun sonuçlanmasının ardından işletmeye arilik statüsü verilmiştir. Bu kapsamda yürütülen çalışmalar sonucunda Yalova’nın ilk ve tek hastalıktan ari işletmesi, 06.09.2024 tarihinde sertifikalandırıldı. Bugün de mutlulukla sertifikasını teslim ediyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. Böylesi örnek işletmelerimizin sayısının artmasını temenni ediyor, üreticimizi kutluyorum. Bakanlığımız, hastalıktan ari işletmelere verdiği önem nedeniyle hayvancılık desteklemelerini diğer işletmelere göre dört kat fazla vermektedir” dedi. İşletme sorumlusu Selami Eder ise sığır tüberkülozu ve sığır brusellozu hastalıklarından ari sığırlardan elde edilen sağlıklı süt ve damızlık hayvanları halka arz etmekten mutluluk duyduğunu ifade etti.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.