yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,6753
EURO
35,4001
ALTIN
2.500,13
BIST
10.831,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
30°C
Yalova
30°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
32°C
Pazar Parçalı Bulutlu
32°C
Pazartesi Az Bulutlu
33°C
Salı Az Bulutlu
33°C

‘AMACIMIZ BATMAMAK’

‘AMACIMIZ BATMAMAK’
04.06.2024 17:56
0
A+
A-
  • Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel, bu değişikliklerin amacının belediyeyi daha verimli ve çağdaş bir yapıya kavuşturmak olduğunu belirtti..

Haber / Zeynep TAŞTAN

Yalova Belediye Haziran Ayı Meclisi’nde yapılan toplantıda bazı müdürlüklerin isimleri ve yerleri değiştirildi. Yapılan değişiklikte birkaç şefliklerin yerleri bazı müdürlükler ile birleştirildi. Bu anlamda komisyonda oybirliği ile karar alındı ve meclise sunuldu. Konuyla ilgili açıklama yapan Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel, “Birbiriyle çok alakalı olmayan müdürlükler vardı. Aynı yer ve aynı aks üzerindeydi. Onları toparlamış olduk. Bazı birimlerin müdürlükleri şeflik seviyesindeydi. Önceliklenmesi anlamında yönetimsel eksiklikler vardı. Yeni organizasyonun temel amacı daha verimli olmaktır. Daha yenilikçi olsun istiyoruz. Çağa daha uygun olsun istiyoruz. 5 ana başlıkta bunu toparlamaya çalıştık. Teknik, Mali İşler ve Kaynak Yönetimi, Şehir Düzeni ve Çevre, Toplumsal Yönetim ve Kurumsal Yönetim ile ilgilenen 5 başkan yardımcımız olacak” dedi.

‘BÖYLE OLURSA DAHA İYİ OLUR’..

Yönetimsel anlamda 5 ana başlığın olacağını söyleyen Başkan Gürel, “Yeni organizasyon şemasında yönetimsel yaklaşımlarımız böyle olsa daha iyi olur kanaatindeyiz. Bu süreçte değişebilir tabii. Değişemez diye bir kural da yok. Teknik başlıkta su ve kanalizasyon, fen işleri, imar ve şehircilik, afet işleri ve makine ikmal bakım ve onarım olacak. Mali İşler ve Kaynak Yönetimi başlığında, mali hizmetler, destek hizmetleri ve gelirler olacak. Şehir Düzeni ve Çevre başlığında, temizlik işleri, iklim değişikliği ve sıfır atık, tarımsal hizmetler, ulaşım hizmetleri ve zabıta olacak. Toplumsal Hizmetler başlığında, itfaiye, hal, veteriner işleri ve mezarlıklar olacak. Kurumsal Yönetim başlığında ise insan kaynakları ve eğitim, hukuk işleri, inovasyon ve teknoloji, kültür ve sosyal işler, yazı işleri, araştırma ve geliştirme olacak. Ana yaklaşımımız bu olacak. Umarım doğru temeller üzerine bunu yönetebiliriz. Önümüzdeki günlerde bu yeni açılan veya yeni değiştirilen müdürlüklerde değişiklerde olabilir. Onları belirledikten sonra da beraberinde ilgili başka yardımcılıkları da belirleyeceğiz. Mesela belediye personel şemasında da karışıklar var. Örneğin temizlik işlemden işe girmiş ama bambaşka bir birimde büro elemanı olacak çalışıyor. Böyle şeyler de var. Bunları işe girdiği müdürlüklere geri alacağız. Kamuoyunda işten çıkarmalar ile alakalı çok dedikodular dönüyor. Birinci ağızdan söylemek istiyorum” dedi.

‘BÖYLE BİR LİSTE HAZIRLANMADI’..

Kamuoyunda konuşulduğu gibi işten çıkarma listesi hazırlanmadığını söyleyen Başkan Gürel, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yakında artık Yalova’da siyasi bir gelenek haline geldiği için ben de video çekerek anlatmaya başlayacağım. Bazı hususlarda yanlış bilgilendirme olmasın diye. Bu işten çıkarma konusunda detaylı bilgiyi vereyim. Bu hafta sonu ilgili sendikalar ile görüşeceğim. Çünkü yapılan toplu sözleşmelerde belediyeyi mali anlamda sıkıntıya soktuğunu düşündüğüm yaklaşımlar var. Onlara da kendi çözümlerimi sunacağım. Sizler de göreceksiniz. Amacımız belediyemizin gelir-gider aylık döngüsünü sağlıklı hale getirmek. Mevcutta oluşmuş borç stoğunu da zamanla azaltmak istiyoruz. İşten çıkarmalar ile alakalı göreceksiniz ki yasal anlamda ve mali anlamda bazı zorunluluklardan dolayı personel sayısını azaltma yöntemini kullanmak zorunda kalabileceğiz. Belki de kalmayız ümidim o yönde. Başka yöntemler de deneyeceğiz. Sendikalar ile görüşmelerimiz var ama işten çıkarmak zorunda kalabiliriz. Kamuoyunda konuşuluyor. İşten çıkarma listesi olduğu yönünde. Böyle bir şey yok. Kim uyduruyor. Liste falan hazırlanmadı. Bilginiz olsun direk birinci ağızdan söylüyorum. Bu konuda dedikoduyu seven bir toplumumuz var. Bu konuda bir çalışma yapılmadı ama gerekirse yapılacak. Amacımız batmamak. Yalova bizim şehrimiz. Buranın geleceği için uğraşıyoruz.  Zararlı eksik, yanlış bir şey varsa bunu hep beraber toparlayacağız. Şeffaf bir şekilde. Amacım dedikodu olmasın diye ön bilgi verdim. Daha sonra detaylı olarak da bunu kamuoyu ile paylaşacağım.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.