yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,7046
EURO
35,1171
ALTIN
2.445,89
BIST
10.386,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Parçalı Bulutlu
32°C
Yalova
32°C
Parçalı Bulutlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
28°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
27°C
Cuma Az Bulutlu
29°C
Cumartesi Az Bulutlu
31°C

Altından Bir Çağ İhtimali

01.05.2024 12:13
0
A+
A-

 Uzay madenciliğini ve uzay kolonilerini neden istemiyorlar? Hiç düşündünüz mü? Uzay kolonilerinin ve Antarktika gibi yerlerdeki kolonilerin de istenmemesinin nedeni ile Doğu bloğunun Komünist devrimler sonrasında nüfusun kaçmasını engellemek amacıyla sınırları kapatmasıyla aynı olduğu fikrindeyim çünkü bir bölgede insan populasyonu aniden ciddi şekilde düşerse böyle bir durum orada varolan statükoyu ciddi şekilde sarsar ve dünyanın uzaya göç vermesi de böyle bir şeydir. Uzay madenciliğini de aşırı bolluğun piyasaları muazzam şekilde sarsarak global plütokratları tıpkı 14. Yüzyıldaki veba salgınının hemen sonrasındaki ortam gibi bir kriz ve kaosa sürükleyeceği için istemiyorlar. Çünkü yavaş değişimler statükolara yararken hızlı değişimler ise onlar için çok kötüdür. Ayakta kalma savaşı vermek noktasına gelmek istememeleri normal. Global plütokratların doğaüstü varlıklar değil sizin benim gibi insan olduklarını unutmamak çok ama çok önemlidir!

Aslında dünyamız milyarlara değil trilyonlara yeter. Günümüzün problemi; ulaşımın ve iletişimin inanılmaz derecede hızlanmış olması dolayısıyla dünyamızın fazla küçülmüş olmasından kaynaklanıyor. Calhoun’un 25. Evreninde de herşey fazlasıyla yeterliydi ama sonunda sistem çöktü. Dünya nüfusunu 500 milyona indirmeyi düşünüyorlar ama iletişim ile ulaşımın bugünkü hızı göz önüne alındığında dünyamız ancak 500 bin kişiyi taşıyabilir. 2002’de Gary McKinnon tarafından ele geçirilen belgeler, gizli uzay misyonlarını kanıtlamaya yeter de artar bile! Peki öyleyse bizi neden ‘Sürdürülebilirlik’ gibi şeylerle uğraştırıyorlar? Neden onlar değil de biz bedel ödemek zorundayız? Neden onlar hariç herkesin kazanacağı seçenek yerine onlar hariç herkesin kaybedeceği seçenek seçiliyor? Bizim suçumuz ne?

Kapitalizm, yüzlerce yıl boyunca inovasyonun, ilerlemenin ve gelişmenin öncüsüydü. Şimdi ise durum tam tersi! Aydınlanma felsefesi, devletlerden ve kiliseden nefret ediyordu. Güç boşluğu ise burjuvayı rakipsiz kıldı! Zaten bu yüzden aydınlanma felsefesini desteklediler! Bilim adamları ve filozofların yöneteceği bir dünyayı istediklerini söylüyorlardı! Ama onlar günümüzde sadece meşruiyet kaynağı olarak varlar. İnsanlar gerçeklerden haberdar değil. Gerçekleri saklıyorlar! Neden biz değil de onlar kazansın? Bize ‘İşe yaramaz yiyici’ diyorlar! Füturologların anlattığı dünya distopyalardan daha beter! Ama düzenin hepsi insanlardan oluşuyor! Bir yerde ayakları kayacak! Bir yerde kendileri açısından çok ölümcül bir hata yapacaklar!

Günümüz dünya düzeni, Fransız devrimi gibi devrimlerle başa geldi. Belki de yanılıyorumdur ama geldiği gibi gitmesi hiç de şaşırtıcı olmaz gibime geliyor. Son 200-300 yılda bir sürü devrim oldu. Bunlara emek verenler arasında gerçekten idealist ve samimi olan kimseler de vardı. Ama günümüze geldiğimizde idealistlerin ve samimilerin hayal ettiklerinden çok uzak bir dünyada yaşıyoruz! Onların ödedikleri bedellerle bugünlere geldi Global Plütokrasi! Hayallerinin gerçekten gerçek olması için de biraz daha bedel ödemekten çekineceklerini de hiç zannetmem!

Nasıl bir dünya istiyoruz? Nasıl bir insanlık istiyoruz? Herşey çok daha güzel olabilir! Bunu sadece onlar istemiyor! Neden onlar kazanan olurken biz kaybeden olalım? Seçenek hepimizin! Gözlerimizi açmak zorundayız! Bu dünyaya geçici olarak geldik ama neden elimizden gelenin en iyisini yapmayalım? Çocuklarımız çok daha iyisini haketmiyor mu? Düşünün ve sorgulayın! Hakkımızda hayırlısı! Ümitsiz olmaya da gerek yok. Global Plütokrasinin çöküşü, tıpkı kötü giden bir deney gibi veya bizzat böyle bir olay aracılığıyla bizlere bile gerek kalmadan gerçekleşebilir! En azından çok da sürpriz olmaz! Ama bizler gevşememeli ve elimizden gelenin en iyisini yapmaya aynen devam etmeliyiz!

Yıldızları fethetme şansı elimizin altında tam şu anda! Altın bir çağı istemiyor musunuz? Herşey çok daha bol olacak! Zaten enerjinin bol olması herşeyin bol olmasını sağlar. Bizden esirgedikleri şey de bu! Neler neler var… Fransız devriminin gerçekleşmesi 100 yıl sürmüştü; Ekim devriminin de!

Ümitsiz olmayalım!

Rabbim en hayırlısı neyse onu nasib eylesin!

İnstagram: @bahatunafikir

mail adresi: xyztu12345@gmail.com

Yazarın Diğer Yazıları
03.01.2024 16:54
27.04.2023 14:03
02.01.2023 17:49
25.05.2023 13:59
03.04.2024 12:51
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.