yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
34,5585
EURO
36,4496
ALTIN
2.960,49
BIST
9.138,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Parçalı Bulutlu
20°C
Yalova
20°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Yağmurlu
19°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
9°C
Pazar Çok Bulutlu
9°C
Pazartesi Az Bulutlu
10°C

AKKİM, 50 MİLYONDAN FAZLA İNSANI TEMİZ SU İLE BULUŞTURUYOR

AKKİM, 50 MİLYONDAN FAZLA İNSANI TEMİZ SU İLE BULUŞTURUYOR
27.01.2023 11:43
0
A+
A-

Akkim Kimya Genel Müdürü Onur Kipri, sürdürülebilir gelişim için su kaynaklarının kullanılabilir hale getirilmesinden hareketle ürettikleri su kimyasalları ve filtreler ile 50 milyondan fazla insanın temiz suya ulaştığına dikkat çekti..

 

Haber / M. Ali CANTÖRÜN

Mevsim normallerinin altında seyreden yağışlar ve barajlardaki doluluk oranlarındaki hızlı düşüşle birlikte kuraklık tehlikesi, su konusunu tekrar gündeme taşıdı. Sürdürülebilir gelişim için su kaynaklarının kullanılır hale getirilmesi ve tekrar kullanımının şart olduğunu söyleyen Akkim Kimya Genel Müdürü Onur Kipri, Akkim’in faaliyet gösterdiği alanlardan biri olan Su Çözümleri’nin ürettiği su kimyasalları ve filtrelerle dünyada 50 milyondan fazla insanın temiz suya ulaştığına işaret etti. Sınırlı sayıdaki kaynakların korunması için önceliklerden birinin de çevreye duyarlı üretim olması gerektiğinin altını çizen Kipri “Bu düşünce ile çalışmalarına başladığımız Ultrafiltrasyon Membran Modülü yatırımımız ile şimdilerde ileri teknoloji su arıtma sektöründe önemli bir konumdayız. Bu teknoloji ile her yıl 1 milyar metre küpten fazla suyu filtreliyor, berraklaştırıyor, bakteri ve virüslerden arındırıyor, kullanılamaz durumda olan su kaynaklarını kullanılabilir hale getiriyoruz. Aynı şekilde endüstri kullanımı için yetersiz kalitede olan suyun üretimde kullanılabilir hale gelmesini de sağlıyoruz” açıklamasında bulundu.

‘Suyun olmadığı yerlerde denizden su üretimi’..

Akkim’in üretimde sürdürülebilirliğe verdiği önemin altını çizen Onur Kipri, Akkim olarak ciddi bir Ar-Ge sürecinin sonucunda hayata geçen Su Çözümleri ile de hedeflerinin bu bilinci dünyanın birçok noktasına yaymak olduğunu kaydetti. Su çözümleri ile birçok sektör ve belediyeler ile iş birliği içerisinde oldukları bilgisini paylaşan Kipri “Birinci önceliğimiz olabildiğince az miktarda su kullanmak. Bu anlayışla ürettiğimiz kimyasallarla çalışan arıtma tesislerini en yüksek verim seviyesine çıkartırken ürettiğimiz membranlarla suyun geri kazanılmasını sağlıyoruz. Su olmayan yerlerde denizden su üretimi, evsel atık suların geri kazandırılmasıyla sulamada tekrar kullanımı, kirli yüzey sularının kullanılır hale getirilmesi, tekstil boyama gibi atık suların geri kazanılması ve su kullanımının azaltılması gibi konularda ciddi katkılar sunabiliyoruz” şeklinde konuştu.

‘2023 yılında yeni ürünler ekleyeceğiz’..

2023 yılında Su Çözümleri tarafında portföylerine yeni çevreci ürünleri dahil edeceklerini söyleyen Onur Kipri, bu sayede hem ülkemizde hem de dünyada sürdürülebilirlik çalışmalarına katkı sağlamaya devam edeceklerini kaydetti. Bugün, İngiltere, Avrupa, Orta Doğu, Kuzey Afrika, Balkanlar ve Asya’da birçok ülkeye ihracat yaptıklarını söyleyen Onur Kipri, “Teknoloji gelişirken aynı zamanda doğayla uyumlu ve çevreci teknolojiler geliştirmek önceliğimiz. Gerçekten fark yaratabilmek adına kurumlarla iş birliği içerisinde hareket etmenin önemine de inanıyoruz” şeklinde sözlerini tamamladı.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.