Haber / Esin KAYA
İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda ve Yem Şubesi tarafından düzenlenen sektör toplantısına, Gıda ve Yem Şube Müdürü Ahmet Tırnakçı ve dondurma sektörü üreticileri katıldı. Yalova genelindeki dondurma üreticilerinin yoğun katılımıyla gerçekleşen toplantının açılış konuşmasını yapan Şube Müdürü Tırnakçı, “Yaklaşan dondurma sezonu öncesi gıdanın, tarımın paydaşı olan siz dondurma üreticilerimizle bir araya gelmekten dolayı mutluyuz. Siz sektör üreticileri başka bir sektörün de müşterisisiniz. Sezonunuzun bol ve bereketli geçmesini temenni ediyorum” dedi.
Gıda ve Yem Şube Müdürü Ahmet Tırnakçı’nın konuşmasının ardından Veteriner Hekim Hamza Okutan, Türk Gıda Kodeksi Dondurma Tebliği ile Türk Gıda Kodeksi Yenilebilir Buzlu Ürünler Tebliği hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Veteriner Hekim Gülcan Özer Karakuş ise Gıda Hijyeni Yönetmeliği hakkında üreticilerin dikkat etmesi gereken önemli bilgileri örnekleriyle açıkladı.
Yaz sezonunun başlaması ile birlikte dondurma tüketiminin artması nedeniyle; dondurmanın tekniğine uygun ve hijyenik şekilde üretilmesi, satışa sunulması, insan sağlığına zarar vermeyecek şekilde tüketilmesi, tehlikelerin kontrol altına alınması ve risklerin ortadan kaldırılması için uyulması gereken kurallar ile alınması gereken tedbirlerin gündeme alındığı toplantıda, dondurma üreticilerinin de talepleri dinlendi.
Alo 174 Gıda Şikayet Hattı ile yazılı ve sözlü ihbarları titizlikle değerlendiren İl Müdürlüğü gıda denetim ekipleri, denetimlerini sezon süresince sıklaştıracak.