yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
34,2322
EURO
37,0785
ALTIN
3.008,62
BIST
8.654,39
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Açık
20°C
Yalova
20°C
Açık
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Parçalı Bulutlu
20°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
21°C

MUHTAR AKADEMİSİ EĞİTİM PROGRAMI PROTOKOLÜ İMZALANDI

MUHTAR AKADEMİSİ EĞİTİM PROGRAMI PROTOKOLÜ İMZALANDI
20.10.2024 12:47
0
A+
A-

Yalova’da, mahalle muhtarlarının hizmet kalitesini artırmayı ve karşılaştıkları sorunları daha etkin bir şekilde çözmelerini sağlamayı amaçlayan ‘Muhtar Akademisi Eğitim Programı’ hayata geçirildi. Bu proje, Yalova Valiliği, Yalova Üniversitesi ve Yalova Muhtarlar Derneği arasında imzalanan işbirliği protokolüyle resmen başlatıldı.

Haber / Zeynep TAŞTAN

Protokol, Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, Yalova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Senay Yürür Karslıoğlu ve Yalova İl Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Kandemir’in katılımıyla imzalandı. İmzalanan bu protokol ile Yalova il genelinde görev yapan mahalle muhtarlarına, görevleri sırasında karşılaştıkları sorunları akademik bilgiyle çözmelerine olanak sağlayacak eğitimler verilmesi planlanıyor.

HEDEF PROFESYONEL HİZMET KALİTESİ..

Yalova’da kurulan Muhtar Akademisi, özellikle mahallelerde ortaya çıkan sosyal, hukuki, psikolojik, sağlık ve yönetimsel sorunları çözmek için muhtarlara akademik düzeyde destek sağlamayı amaçlıyor. Eğitim programının içeriği, muhtarların mahallelerde daha bilinçli, çözüm odaklı ve etkili bir hizmet sunmasını sağlayacak nitelikte hazırlanıyor. Eğitimlerde, yerel yönetim süreçleri, iletişim, kriz yönetimi, sağlık sorunlarına yaklaşım gibi geniş bir yelpazede bilgi aktarımı yapılacak. Programın, muhtarların karşılaştığı zorluklara çözüm üretmelerini kolaylaştırmasının yanı sıra vatandaşlara daha profesyonel ve kaliteli hizmet sunmalarını sağlaması bekleniyor.

EĞİTİM PROGRAMI 6 AY SÜRECEK..

Protokol kapsamında kurulan Muhtar Akademisi’nin eğitim programı 6 aylık bir süreci kapsayacak. Bu süre zarfında Yalova il ve ilçelerindeki tüm mahalle muhtarları, düzenli olarak eğitimlere katılacak ve alanında uzman akademisyenler tarafından verilecek derslerle bilgilerini pekiştirecekler. Eğitim sonunda başarılı olan muhtarlara sertifika verilmesi de planlanıyor. Yalova Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Kandemir de imza töreninde yaptığı konuşmada, bu eğitimin muhtarlar için önemli bir fırsat olduğunu vurgulayarak, “Muhtarlarımızın daha donanımlı ve çözüm odaklı hizmet verebilmeleri için bu akademi büyük bir adım. Hem muhtarlarımıza hem de mahallelerimize büyük fayda sağlayacağına inanıyorum” diye konuştu.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.