yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
34,2361
EURO
37,2039
ALTIN
2.989,58
BIST
8.793,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Çok Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C
Salı Çok Bulutlu
21°C

YALOVA TARİHİNDE İLK KEZ RESMİ İLAN GENELGESİ YAYINLANDI

YALOVA TARİHİNDE İLK KEZ RESMİ İLAN GENELGESİ YAYINLANDI
14.10.2024 13:12
0
A+
A-

Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Zeynep Taştan, kamu ihalelerinde şeffaflık ve rekabetin önemini vurgulayan genelge dolayısıyla Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya’ya teşekkür etti..

 

Haber/ Büşra GÜNDÜZ

Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Zeynep Taştan, Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya’ya, kamu kurumlarının mal ve hizmet alımlarına ilişkin yayımlanan genelge dolayısıyla teşekkür etti. Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya imzasıyla yayımlanan genelgede, kamu kurumlarının 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu ve ilgili mevzuata sıkı şekilde uymaları gerektiği vurgulandı. Vali Dr. Hülya Kaya’nın yayımladığı genelgede, kamu kurumlarının mal ve hizmet alımlarında saydamlık, rekabet ve kaynakların verimli kullanılması ilkelerinin önemi vurgulandı. Genelgede, doğrudan temin yönteminin yalnızca zorunlu durumlarda ilk tercih olarak uygulanması gerektiği belirtilirken, bu yöntemin rekabet ortamını zedeleyebileceği ve kamu yararını tehlikeye atabileceğine dikkat çekildi. Ayrıca, mal ve hizmet alımlarının parçaya bölünerek ihaleye çıkılmasının yasak olduğu ve ilan süreçlerinin Basın İlan Kurumu aracılığıyla yapılmasının zorunlu olduğu hatırlatıldı. Bu bağlamda, kamu kurumlarının sorumlu yöneticilerine, ihale süreçlerinde dikkatli davranmaları, kanuna aykırı uygulamalardan kaçınmaları ve Basın İlan Kurumu’nun aracılığıyla ilan süreçlerini yürütmeleri gerektiği hatırlatıldı.

TAŞTAN TEŞEKKÜR ETTİ..

Zeynep Taştan, Basın İlan Kurumu Bursa Bölge Müdürü Osman Başeğmez’in girişimleriyle yayımlanan bu genelgeye öncülük eden Başta Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Cavit Erkılınç olmak üzere, Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya’ya ve Basın İlan Kurumu Bursa Bölge Müdürü Osman Başeğmez’e teşekkür etti. Taştan genelgenin, hem kamu kaynaklarının verimli kullanılmasına hem de yerel basının ayakta kalmasına önemli katkı sağladığını vurguladı.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.