yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
34,2271
EURO
37,2249
ALTIN
2.994,53
BIST
8.793,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
18°C
Yalova
18°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Salı Parçalı Bulutlu
21°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
21°C

KENTSEL DÖNÜŞÜM FİYASKOSU!

KENTSEL DÖNÜŞÜM FİYASKOSU!
13.10.2024 15:06
0
A+
A-

1999’dan 2024’e.. 25 yıl boşa geçti; hala daha tık yok..

YALOVA’NIN KAYIP YILLARI!

  • Hatay’da, Antep’te, Kahramanmaraş’ta.. Hatta İzmir’de.. Depremin üzerinden sayılı haftalar-aylar geçmeden kollar sıvandı, şehirler yenilenmeye başladı.

Yalova’da; -99 deprem felaketinden sonra apar-topar üç bölgede yapılan deprem konutlarının (Subaşı, Çalıca, H.Mehmet) dışında, şehir merkezinde ciddi bir kentsel dönüşüm gerçekleştirilemedi.

  • Yalova’yı yönetenler, HABERCİ olarak ne zaman ‘ŞEHRİN SAHİBİ YOK!’ şeklinde manşetler atsak hep kızdılar, küstüler, tavır koyup cephe aldılar. Ancak; kim-ne derse desin, gerçek şu: YALOVA’NIN SAHİBİ YOK!

 

 

  • Haber / Yorum – İbrahim Yurdagül

 

17 Ağustos 1999 deprem felaketinin üzerinden 25 yıl geçti; Ekim-Kasım-Aralık derken bir yılı daha devireceğiz, ancak kentsel dönüşüm konusunda atılan somut bir adım maalesef yok. ‘UNUTMADIK, UNUTMAYACAĞIZ’ yalanları ile kandırılan Yalova halkı, sessiz ve çaresiz şekilde olası bir büyük depremde başına gelecek büyük yıkımı bekliyor.

  • ŞEHRİ YÖNETENLER ÇEYREK ASIRDIR SADECE GÜNÜ KURTARMAKLA MEŞGULLER..

Ülkenin Güneydoğu’sunda yaşanan depremlerin ardından bölge illerinde vakit kaybetmeden çalışmalara hız verildi. Hatay, Antep, Kahramanmaraş şehirlerinde adeta seferberlik ilan edildi ve sağlam konutlar hızla yükselmeye, şehirlerin merkezleri yeniden yapılandırılmaya başlandı. Hatta İzmir’de bile deprem bölgeleri yeniden imar edildi. Oysa Yalova’da, büyük felaketin üzerinden çeyrek asır geçmesine rağmen alınması gereken önlemler alınabilmiş değil. Kentsel dönüşüm unutuldu, şehirde hemen her alanda gördüğümüz tek şey RANTSAL DÖNÜŞÜM! oldu.

  • ZEMİN+3 KAT KANDIRMACASI İLE BOŞA GEÇEN YILLAR..

Yalova ve diğer deprem riski taşıyan bölgelerde ciddi mesafeler kat edilirken, özellikle İstanbul ilinin Anadolu yakasında yıkılan binaların yerine ‘kat sayıları artırılarak’ deprem yönetmeliğine uygun yeni ve sağlam yapılar hayat bulurken, Yalova, çeyrek asırlık süreyi ‘ZEMİN+3 KAT’ kandırmacası ile boşa harcadı. Seçim öncesi eski belediye yönetimince alınan, ‘yıkılan kat sayısı korunarak yeni yapılanmanın sağlanması’ yönündeki karar bile neredeyse unutuldu.

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.