yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
34,2398
EURO
37,6309
ALTIN
2.920,13
BIST
9.109,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
24°C
Yalova
24°C
Az Bulutlu
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C
Salı Parçalı Bulutlu
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
26°C
Perşembe Az Bulutlu
27°C

YALOVA’NIN YENİ KÜLTÜR MERKEZİ PROJESİ YOLDA

YALOVA’NIN YENİ KÜLTÜR MERKEZİ PROJESİ YOLDA
06.10.2024 15:08
0
A+
A-

VALİ HÜLYA KAYA, GENÇLERE KÜTÜPHANE MÜJDESİNİ VERDİ

  •  Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, şehrin kültürel ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla yeni bir kültür merkezi projesinin hayata geçirileceğini duyurdu.

“Gençlerin şu anda ihtiyaç duydukları şeylerden bir tanesi; kütüphane” diyerek gençlerin ve halkın ihtiyaçlarına dikkat çeken Vali Kaya, her yaş grubunun yararlanabileceği modern bir şehir kütüphanesine acilen gereksinim duyulduğunu ifade etti.

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ
Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, içinde şehrin kütüphanesinin de bulunduğu kültür merkezi projesini yakın bir zamanda hayata geçireceklerini duyurdu. Vali Kaya, mevcut toplantı salonlarının yetersiz kaldığını belirterek, özellikle uluslararası festivaller ve etkinlikler için daha kapsamlı bir mekanın gerekli olduğunu vurguladı.

KÜLTÜR MERKEZİ PROJESİNİN ARSASI HAZIR
Tüm şehrin kültürel ihtiyacına karşılık verecek kültür merkezi projesinin arsasının hazır olduğunu söyleyen Vali Kaya, “Kültür merkezinin içerisinde hem kütüphanemiz olacak hem büyük bir salon düşünüyoruz. RDKM çoğu zaman yetersiz geliyor. Şehir tiyatrosu gibi etkinlikleri davet etmek istediğimizde onların standardını karşılayamadığımızı söylüyorlar. Hem uluslararası festivallerin, etkinliklerin yapılabileceği daha kapsamlı bir salona hem kütüphaneye ihtiyacımız var. Kültür ve Turizm Müdürlüğümüzün de bir binası yok. Dolayısıyla bütün kentin ihtiyacını karşılayacak bir kültür merkezi olacak. Biz şu an arsayı ayarladık, projesini hazırlıyoruz. Projeyi de çok kısa zamanda tamamlarız” dedi.

VALİ KAYA, ŞEHİR KÜTÜPHANESİ MÜJDESİNİ DE VERDİ
“Gençlerin şu anda ihtiyaç duydukları şeylerden bir tanesi; kütüphane” diyerek gençlerin ve halkın ihtiyaçlarına dikkat çeken Vali Kaya, her yaş grubunun yararlanabileceği modern bir şehir kütüphanesine acilen gereksinim duyulduğunu ifade etti. Vali Kaya, “Gençlerin sosyalleşebilecekleri alanlara da ihtiyaçları var ama en çok da her yaş grubunun gidebileceği, yararlanabileceği şehir kütüphanesine ihtiyaç var” şeklinde konuştu.

‘PROJENİN HAZIRLANMASI 3-4 AY SÜRER’
Projenin kısa sürede tamamlanacağını ve finansmanın yarısının bir bağışçıdan, diğer yarısının ise devlet bütçesinden karşılanacağını belirten Vali Kaya, “Garden A.Ş.’nin hemen yanında arsayı ayarladık. Çok kısa zamanda proje de hazır olursa bir kısmını bağışçı ile bir kısmını da bakanlıktan ödenek alarak gerçekleştirmek istiyoruz. Projenin hazırlanması 3-4 ay sürer. Bundan sonraki süreçte de en geç 6 ay gibi bir zamanda da ihale edilecek bir noktaya getiririz” diye kaydetti.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.