yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
34,2398
EURO
37,6309
ALTIN
2.920,13
BIST
9.109,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Çok Bulutlu
27°C
Yalova
27°C
Çok Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C
Pazartesi Açık
26°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
26°C

‘YALOVA’YA VEFA BORCUM VAR’

‘YALOVA’YA VEFA BORCUM VAR’
01.10.2024 15:14
0
A+
A-
  • Yalova Kent Konseyi Başkan Adayı Ali Çolakoğlu, şehrin geleceği ve toplumsal dayanışma için gerçekleştirmeyi planladığı projeleri ve vizyonunu paylaştı.

..”Altınova’dan Armutlu’ya kadar kültürüyle sanatıyla, sporuyla, tarihiyle, doğasıyla, mimarisiyle, insanıyla, kentimizin kimliğini birlikte oluşturacağız ve birlikte güçleneceğiz.”

  • Kent Konseyi’ni farklı bir seviyeye taşımak istediğini ifade eden Çolakoğlu, mevcut çalışma gruplarına ek olarak, Spor, İmar ve Peyzaj, Tarım, Gıda ve Su Ürünleri, Göç, Kent Sağlığı, Hukuk ve İnsan Hakları ile Gençler için Teknoloji Çalışma Grupları kurulacağını açıkladı.

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Yalova Kent Konseyi Başkan Adayı Ali Çolakoğlu, genel kurul öncesinde şehirle olan ilişkisini ve projelerini açıkladı. “Yalova’ya vefa borcum var” diyen Çolakoğlu, 1962 Zonguldak doğumlu olup 1986’dan beri Yalova’da yaşıyor. Hiçbir koltuk peşinde koşmadığını belirten Çolakoğlu, “Benim için en güzel koltuk, evimdeki koltuktur. Yalova benim için çok özel ve almış olduğum dualar nedeniyle Yalova’ya vefa borcum var. Birlikte üreteceğiz, birbirimize güveneceğiz. Altınova’dan Armutlu’ya kadar kültürüyle sanatıyla, sporuyla, tarihiyle, doğasıyla, mimarisiyle, insanıyla, kentimizin kimliğini birlikte oluşturacağız ve birlikte güçleneceğiz” dedi.

‘Gönüllerini almak için iki şarkı söylüyorum’

Çolakoğlu, Yalova’daki sivil toplum kuruluşlarında aktif rol aldığını kaydederek, “Yalova’daki STK’larda görev aldım ve çok işler yaptık. Misal, adaylarımızdan biri olan Nurten Anıl Kalyoncu ile birlikte Yalova’daki şehit ailelerimizin çocuklarına yardım gecesi yaptık. Yalova’daki sanatçı arkadaşlarım ve STK paydaşlarımızla birlikte kök hücre tedavisi gören Roman Mahallesi’ndeki bir çocuğumuzun tedavisini yaptırdık. Birçok çalışma var ama benim için önemlisi; 2011 Kasım’ından itibaren düzenli olarak yaptığım bir şey var; yatalak, engelli, sosyal hayattan kopuk ailelerimizin ve çocuklarımızın evlerine gidiyorum. Onların gönüllerini almak için iki şarkı söylüyorum. Gördüm ki hastalarımızın ve ailelerinin motivasyonu yükseldikçe hastalığa bakış da değişiyor” şeklinde konuştu.

‘Bu şehrin kucaklaşmaya ihtiyacı var’

Aday olma sürecini de paylaşan Çolakoğlu, “Altınova’nın Karadere ile Örencik köyünden Armutlu’nun Kapaklı ile Fıstıklı köyüne kadar bu şehrin tarihiyle, kültürüyle, doğasıyla, mimarisiyle ve insanıyla kucaklaşmaya ihtiyacı var. Düşünsenize, hala Armutlu’nun Yalova’nın ilçesi olduğunu bilmeyen yüzde 70’lik bir kesim var. Oysaki bizim kucaklaşmaya ihtiyacımız var. Bunu yapmak için paraya ihtiyaç yok. Çünkü bu iş, gönül işi. Özellikle altını çizerek tekrar söylüyorum; yeni yeşil dünya düzeninde tarihi ve kültürel geçmişiyle, bugünüyle, yarınıyla bu şehrin mahallesine, sokağına, caddesine, gencine, kadınına, çocuğuna, garibanına, yaşlısına ve kaybetmiş olduğumuz bütün yakınlarımıza gönül borcumuz var. O yüzden kucaklaşmaya ihtiyacımız var. Ben Ali Çolakoğlu olarak bunun için adayım” ifadelerini kullandı.

‘Mahalle meclisi kuracağım’

Mahalle kültürünü ön plana çıkarmayı hedeflediğini söyleyen Çolakoğlu, “Şehirleri şehir yapan mahallelerdir. Mahalleye huzur gelirse ve mutluluk katarsak çocuklarımızla, ablalarımızla ve ağabeylerimizle beraber şehri güzelleştireceğiz. Benim ilk düşüncem kıymetli STK’larımızla birlikte mahalle meclisleri kurmak ve mahalle söyleşileri yapmak. Niçin mahalle? Rahmetli annem, ‘O evin önünden geçerken çok fazla ses yapmayın’ derdi. Biz o an bunu anlamazdık ama yıllar sonra anladık ki, koşumuz balkonuna sarı çiçek koyduğu zaman evde hasta olduğunu öğrendik. Kırmızı çiçek koyduğunda gelin çıkacağını öğrendik. Ben bu yapı ve kültürü seviyorum” dedi.

‘Danışma kurulumuz 8 akademisyenden oluşacak’

Seçilmesi halinde danışma kurulunu akademisyenlerden oluşturacağını belirten Çolakoğlu, “Bir danışma kurulumuz olsun istiyorum. Danışma gruplarında kimler var? Şu anda da çalışma gruplarımız var. Çalışma gruplarımızdan çok güzel fikirler çıkıyor ve görevli arkadaşımız tarafından not alınıyor. Biz onu 1 ay sonraki yürütme kurulu toplantısında gündeme getiriyoruz. Ben uygulamacı bir insanım. Konuştuğumuzu uygulayacağız. Bunun için de danışma kurulumuz 8 tane akademisyen tarafından oluşacak” şeklinde konuştu.

‘Çalışma grupları kuracağız’

Kent Konseyi’ni farklı bir seviyeye taşımak istediğini ifade eden Çolakoğlu, mevcut çalışma gruplarına ek olarak, Spor, İmar ve Peyzaj, Tarım, Gıda ve Su Ürünleri, Göç, Kent Sağlığı, Hukuk ve İnsan Hakları ile Gençler için Teknoloji Çalışma Grupları kurulacağını açıkladı. Çolakoğlu, “Kent Konseyi’ni çok farklı bir yere getirmek istiyorum. Türkiye’de büyük bir farkındalık yaratmak istiyorum. Spor Çalışma Grubu, İmar ve Peyzaj Çalışma Grubu, Tarım, Gıda ve Su Ürünleri Çalışma Grubu, Göç Çalışma Grubu. Kızsak da bu şehirde aynı havayı soluduğumuz kardeşlerimiz var. Kent Sağlığı Çalışma Grubu olmalı. Çünkü baktığımız zaman Yalova’da kanser hastalığında çok artış var. Hukuk ve İnsan Hakları Çalışma Grubumuz olacak. Gençlerimiz için Teknoloji Çalışma Grubu olacak. Yalova, Altınova’dan Armutlu’ya kadar altı tarih kaynıyor. Bu şehir başka bir şehir. Bunun içinde Kent Kültürü ve Kültürel Miras Çalışma Grubu olacak” diye kaydetti.

‘Ben buna taraftar değilim’

“Liste yapmak mümkün değil” diyen Çolakoğlu, “Ancak şu anda diğer adaylardan duyduğumuza göre herkes bir liste yapıyor. Böyle bir durum yok; tüzükte de yer almıyor. Bu, haksız bir rekabet yaratıyor. Bazı kişiler kafalarından 3-4 kurum ismi veriyorlar” şeklinde konuştu. Çolakoğlu, yürütme kurulu üyesi olduğunu belirterek, “Bu memleketi seven ve üreten çok kişi var. Toplantıları 8-9 kişiyle gerçekleştirdik ama bu durum etik değil. Ancak herkes liste yapıyorsa ben buna taraftar değilim. İstiyorum ki en arkada oturan STK üyesi de ‘Ben de adayım’ desin. Herkesin yapacak çok şeyi var; belki bizlerin düşünemediği fikirler ortaya koyacaklar. Emek çalmaya hiç gerek yok. Çok param da yok. Sahneden kazandım, sponsorlardan biraz kazanıyoruz ve emekli maaşım var. Ama sıkıştığımda ekonomiden anlayan bir oğlum var. Bu işin parayla ve bütçeyle ilişkisi yok. Oğlumu yetiştirmişim; bu da bir şekilde bütçe yönetiminden anladığımızı gösteriyor” dedi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.