yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
34,2398
EURO
37,6309
ALTIN
2.920,13
BIST
9.109,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Parçalı Bulutlu
31°C
Yalova
31°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Çok Bulutlu
27°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C
Pazartesi Açık
26°C
Salı Parçalı Bulutlu
25°C

BAHÇEKAPILI EĞİTİM FORUMUNA KATILDI

BAHÇEKAPILI EĞİTİM FORUMUNA KATILDI
29.09.2024 16:39
0
A+
A-
  • Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı, Türkiye-Özbekistan Eğitim Forumu’na katıldı..

Haber / Zeynep TAŞTAN

Türkiye ile Özbekistan arasındaki yükseköğretim iş birliklerini güçlendirmek amacıyla düzenlenen III. Türkiye-Özbekistan Eğitim Forumu, İstanbul Teknik Üniversitesi’nin ev sahipliğinde başladı. Forum, iki ülkenin üniversiteleri arasındaki ilişkileri derinleştirmek ve ortak projeleri hayata geçirmek için önemli bir platform sağlıyor. Foruma katılan Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı, üniversiteler arası akademik ve bilimsel iş birliklerini geliştirmeye yönelik çabaların artırılmasının önemine vurgu yaptı. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’ın açılış konuşmasını yaptığı etkinlikte, Özvar, iki ülke arasındaki akademik iş birliklerini taçlandıracak en önemli adımın Türk-Özbek Üniversitesi’nin kurulması olacağını belirtti. Özvar, iki ülke üniversitelerine büyük görevler düştüğünü ifade ederken, nitelikli uluslararası öğrencilerin Türkiye’de öğrenim görmesini desteklediklerini dile getirdi.

YALOVA ÜNİVERSİTESİ’NİN AKTİF KATILIMI VE İŞ BİRLİĞİ ANLAŞMALARI..

Yalova Üniversitesi, Türk-Özbek Eğitim Forumları kapsamında aktif bir rol üstlenerek, iki ülke arasında yükseköğretim alanında köprü kurma misyonunu sürdürüyor. Rektör Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı’nın liderliğindeki üniversite, bu iş birliğini güçlendirmek için önemli adımlar attı. Prof. Dr. Bahçekapılı, geçtiğimiz yıl düzenlenen 2. Özbek-Türk Eğitim Forumu’nda Özbekistan’da faaliyet gösteren 7 üniversite ile ikili iş birliği anlaşmaları imzalamıştı. Bu anlaşmalar, öğrenci ve akademisyen değişimi, ortak araştırma projeleri, bilimsel yayınlar ve kültürel paylaşımlar gibi pek çok alanda iş birliğini artırmayı hedefliyor.

ORTAK HEDEF VE VİZYONLAR..

III. Türkiye-Özbekistan Eğitim Forumu, iki ülkenin eğitim sistemlerinde ortak hedefler ve vizyonlar doğrultusunda ilerlemesini sağlamak amacıyla düzenleniyor. Forumda iki ülke üniversitelerinin uluslararası arenada daha güçlü bir şekilde temsil edilmesi, bilimsel üretkenliklerinin artırılması ve nitelikli öğrencilerin yetiştirilmesi için atılacak adımlar tartışılıyor. Bu kapsamda Yalova Üniversitesi’nin, eğitim ve araştırma alanlarındaki katkıları ve yenilikçi projeleriyle bu süreçte aktif bir rol oynamaya devam etmesi bekleniyor. Forum boyunca gerçekleştirilecek paneller ve oturumlar, Türkiye ve Özbekistan arasında eğitim alanındaki iş birliğinin derinleştirilmesine yönelik stratejik kararların alınmasına da olanak sağlayacak.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.