yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
34,1623
EURO
38,1653
ALTIN
2.914,46
BIST
9.777,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Parçalı Bulutlu
28°C
Yalova
28°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Çok Bulutlu
17°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Salı Hafif Yağmurlu
22°C

‘HEMŞERİ DERNEKLERİNE OY HAKKI TANINMALI’

‘HEMŞERİ DERNEKLERİNE OY HAKKI TANINMALI’
26.09.2024 18:10
0
A+
A-
  • Yalova Giresun Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Beytullah Avcı, Kent Konseyi seçimlerinde hemşeri derneklerinin oy kullanma hakkının olmadığını belirterek, derneklere oy hakkı tanınması gerektiğini söyledi.

 

Haber/ Zeynep TAŞTAN

Yalova’da yaklaşan Kent Konseyi seçimleri öncesi, yerel derneklere oy hakkı verilmemesi büyük bir tepkiye yol açtı. Yalova Giresun Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Beytullah Avcı, bu durumu eleştirerek, seçimlerin ertelenmesi ve derneklere oy hakkı tanınması gerektiğini söyledi.

‘HEMŞERİ DERNEKLERİ SÜRECİN DIŞINA İTİLDİ’

Avcı, yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Yalova’da yıllardır faaliyet gösteren ve kent yaşamına önemli katkılarda bulunan derneklerin, Kent Konseyi seçimlerinde oy kullanma hakkından mahrum bırakılması büyük bir adaletsizliktir. Bu süreçte bizlerin görüş ve katkıları göz ardı ediliyor. Kent Konseyi, tüm kesimlerin demokratik katılımını sağlamalıdır, ancak şu anda dernekler bu sürecin dışına itilmiş durumda.”

‘SÖZ HAKKI SAHİBİ OLMALIYIZ’..

Beytullah Avcı, seçimlerin ertelenmesi gerektiğini belirterek şu çağrıyı yaptı: “Seçimlerin, yerel derneklere de oy kullanma hakkı tanınarak adil bir zeminde yapılması gerektiğine inanıyoruz. Mevcut haliyle yapılacak bir seçim, hem demokratik hem de şeffaf olmayacaktır. Kentin geleceğiyle ilgili alınacak kararlarda bizlerin de söz hakkı olmalıdır. Bu nedenle seçimlerin ertelenmesini ve derneklerin de sürece dahil edilmesini talep ediyoruz.”

‘ÇEVRE İLLERDE KATILIYORLAR’..

Avcı, adil ve kapsayıcı bir seçim süreci için yetkililere bu konuda adım atma çağrısında bulunarak, sürecin takipçisi olacaklarını belirtti. Avcı, çevre illerde hemşeri derneklerinin Kent Konseyi seçimlerine katılımının mümkün olduğunu kaydederek, Yalova’daki derneklerin de aynı hakka sahip olması gerektiğini savundu. Bu durumu vurgulayarak, “Çevre illerde dernekler bu sürece dahil ediliyor ve bu da daha kapsayıcı, demokratik bir ortam yaratıyor. Yalova’da da bu yaklaşım benimsenmeli” dedi.

MEHMET GÜREL’E ÇAĞRI

Avcı, ayrıca Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel’i bu konuda adım atmaya davet ederek, şu açıklamada bulundu: “Sayın Belediye Başkanımız Mehmet Gürel’in, bu adaletsiz duruma bir son vermek adına harekete geçmesini bekliyoruz. Kentin farklı kesimlerinin sesinin duyulması ve demokratik katılımın sağlanması konusunda kendisinin bu duruma müdahil olacağına inanıyoruz. Belediye başkanımızın, bu önemli meselede adil bir çözüme ulaşılabilmesi için derneklerin seçimlere dahil edilmesi noktasında girişimde bulunmasını talep ediyoruz.”

Son olarak, adil ve kapsayıcı bir seçim süreci için yetkililere bu konuda adım atma çağrısında bulunan Avcı, sürecin takipçisi olacaklarını belirtti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.