yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
34,1236
EURO
38,1025
ALTIN
2.905,70
BIST
10.029,73
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Açık
26°C
Yalova
26°C
Açık
Çarşamba Az Bulutlu
27°C
Perşembe Açık
28°C
Cuma Açık
28°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C

TÜRKİYE’NİN İLK BASKETBOL SPOR LİSESİ İÇİN İMZALAR ATILDI

TÜRKİYE’NİN İLK BASKETBOL SPOR LİSESİ İÇİN İMZALAR ATILDI
24.09.2024 13:09
0
A+
A-
  • Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF), Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın iş birliğiyle Türk basketbolunun geleceğine ışık tutacak İstanbul Basketbol Spor Lisesi projesi imza töreni Basketbol Gelişim Merkezi’nde imzalandı.

 

Onur ERDİK

Milli Takımlar Antrenman Salonunda gerçekleştirilen törende, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ve TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu açıklamalarda bulundu. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, törende yaptığı konuşmada, İstanbul Basketbol Spor Lisesi projesinden duyduğu heyecanı dile getirerek, “Gençlik Spor Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığımızla başlattığımız Yetenek Taraması projesi çerçevesinde Milli Eğitim Bakanlığı’ndaki hocalarımızla birlikte, çocuklarımızı yeteneklerine göre en az iki branşa yönlendirmek için çalışıyoruz. Güzel bir altyapı ile geleceğe doğru hızla ilerleyen bir Türkiye var. Sayın Cumhurbaşkanımızın destekleriyle yapılan muhteşem bir yatırım bulunuyor. Bunların en zirvesi de Basketbol Gelişim Merkezi. Bu projede emeği geçen başta Federasyon Başkanımız Hidayet Türkoğlu olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Ben inanıyorum ki bu projenin sonunda çok daha başarılı sporcular, ileride Türk sporunda görev alacak yöneticiler çıkacak ve Türk sporu çok daha ileri noktaya gelecek” ifadelerini kullandı.

‘Heyecanlı ve son derece mutluyum’..

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde Türkiye’de hem eğitim hem spor alanında eşi benzeri görülmemiş bir tesisleşme sürecinin başladığını söyledi. Projede emeği geçen herkese teşekkür eden Tekin, “İlk olarak Gençlik ve Spor Bakanlığı, sonrasında spor federasyonları ile ortak okullar açarak çocuklarımızı küçük yaşlardan itibaren alıp, hem sportif hem akademik eğitimlerini sağlıklı bir şekilde almalarını temin etmek için projeler geliştirdik. Bugün Türkiye Basketbol Federasyonu ile bu projeyi hayata geçirme arzumun bir ayağını daha gerçekleştirmiş olmaktan dolayı heyecanlı ve son derece mutluyum. Öğrencilerimiz, Türkiye Basketbol Federasyonu’nun eğitim, kamp, antrenman ve müsabakalarına katılarak hakemlik, antrenörlük gibi konularda da tecrübe kazanacak” dedi.

‘Basketbol ve eğitim alanında devrim niteliğinde bir projenin başlangıcıdır’..

TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu ise Basketbol Gelişim Merkezi’ni tasarlarken basketbolun sportif, idari ve akademik gelişimini sağlayacak örnek bir model yaratmayı hedeflediklerine dikkati çekti. Basketbol Gelişim Merkezi’nin resmi açılışının 29 Eylül’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşeceğini aktaran Türkoğlu, “Türkiye’nin dört bir yanındaki kulüplerimize bu tesisin sunduğu imkanlarla insan kaynağı, sporcu gelişimi ve maddi kaynaklarda artış gibi birçok fayda sağlayacağız. Bugün, bir yılı aşkın süredir çalışmalarını sürdürdüğümüz TBF İstanbul Basketbol Spor Lisesi’nin protokol imza töreni vesilesiyle bir aradayız. Bu tören, sadece bir imza töreni değil; basketbol ve eğitim alanında devrim niteliğinde bir projenin başlangıcıdır” açıklamasında bulundu.

‘Üst seviyeye çıkarmaktır’..

Projenin genç sporcuların kariyerlerini şekillendireceğini ve Türkiye’nin uluslararası sportif başarılarını artıracağını vurgulayan Türkoğlu, “Bu projede emeği geçen herkese, özellikle Milli Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin ve Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Osman Aşkın Bak’a teşekkür ediyorum. Bu iş birliği, basketbol ve eğitimi bütünleştiren en değerli projelerden biri. TBF İstanbul Basketbol Spor Lisesi, basketbolu sadece bir spor değil, aynı zamanda bir eğitim ve karakter geliştirme aracı olarak gören vizyonumuzu tam anlamıyla yansıtmaktadır. Amacımız, genç sporcularımıza uluslararası standartlarda eğitim vererek onları topluma yararlı bireyler olarak yetiştirmek ve Türk basketbolunu dünya sahnesinde en üst seviyeye çıkarmaktır” diye konuştu. İmza töreninin ardından Gençlik ve Spor Bakanı Bak, Milli Eğitim Bakanı Tekin ve TBF Başkanı Türkoğlu, milli sporcularla ve yöneticilerle aile fotoğrafı çektirdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.