yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
34,0213
EURO
38,0053
ALTIN
2.831,63
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
25°C
Yalova
25°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
24°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
24°C
Pazar Parçalı Bulutlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

BALIK PAZARINDA PALAMUT BEREKETİ

BALIK PAZARINDA PALAMUT BEREKETİ
16.09.2024 12:23
0
A+
A-

Balık sezonunun açılmasıyla birlikte, özellikle palamut bolluğu dikkat çekiyor. Geçen yıl sınırlı miktarda bulunan palamut, bu sezon tezgahları süslüyor ve balıkçı esnafının yüzünü güldürüyor..

 

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Yalova Balık Pazarı, bu yıl balıkseverler için umut verici bir başlangıç yaptı. Balık sezonunun açılmasıyla birlikte, özellikle palamut bolluğu dikkat çekiyor. Geçen yıl sınırlı miktarda bulunan palamut, bu sezon tezgahları süslüyor ve balıkçı esnafının yüzünü güldürüyor.

PALAMUT SEZONU GÜÇLÜ BAŞLADI

Balık pazarı esnafı, bu yıl palamudun bol miktarda olacağını ve geçen seneye kıyasla oldukça verimli bir sezon yaşadıklarını belirtiyor. Geçen yılın palamut açısından kısır geçtiğini hatırlatan esnaf, bu yılki bolluğun hem kendileri hem de tüketiciler için avantaj olduğunu vurguladı. Balıkçıların bu olumlu hava içinde satışlarını artırmayı hedeflediklerini söylemeleri, balıkseverler açısından da fiyatların dengeli olacağı anlamına geliyor.

ÇİNEKOP SEZONU YAKLAŞIYOR..

Ekim ayına yaklaşıldıkça, balıkçıların bir diğer önemli beklentisi çinekop üzerine. Esnaf, çinekopun da bu yıl bol olacağını ve tüketicilere uygun fiyatlarla sunulacağını ifade etti. Özellikle çinekop mevsiminin gelmesiyle pazarın daha da hareketleneceği ve çeşitliliğin artacağı düşünülüyor.

EN PAHALI BALIK: HAMSİ..

Şu anki fiyatlara bakıldığında, en yüksek fiyatlı balık olarak hamsi öne çıkıyor. Kilogramı 200 lira olan hamsi, diğer balık çeşitlerine göre daha pahalı olsa da, mevsim ilerledikçe fiyatların düşmesi bekleniyor. Pazar esnafı, ilerleyen günlerde hamsi fiyatlarının daha makul seviyelere ineceğini düşünüyor.

GÜNCEL BALIK FİYATLARI..

Yalova Balık Pazarı’nda şu anki fiyatlar balık severler için önemli bir gösterge niteliği taşıyor. İşte esnafın verdiği bilgilere göre güncel balık fiyatları:

Palamut: 100 TL/tane

Sardalya: 100 TL/kilo

İstavrit: 150 TL/kilo

Mezgit: 150 TL/kilo

Hamsi: 200 TL/kilo

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.